Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Resultats de les Eleccions Municipals a Palafrugell

Escrit per a 26 de Maig de 2019

  • Juli Fernández s’imposa en nombre de vots, però iguala amb Josep Piferrer amb 7 regidors.
  • La participació creix un 8,78% arribant al 59,11%

En total, 14.893 palafrugellencs estan cridats a les urnes per a les eleccions municipals de Palafrugell, i a les europees d’aquest 26 de maig. En total a Palafrugell es presenten 7 candidatures, una de nova respecte als comicis del 2015.

Segons els sondeig de Ràdio Palafrugell, la victòria se la disputaran ERC amb Josep Piferrer d’alcaldable i els PSC – CP de Juli Fernández. No obstant això, qualsevol dels dos candidats haurà de pactar amb alguna altra formació.

Així doncs, Junts per Catalunya, Palafrugell en Comú, Ciutadans, Partit Popular o Som Gent del Poble poden tenir la clau de govern. Els possibles pactes, i impossibles, van quedar clars en el debat electoral del dijous 23 de maig.h

Podeu seguir la retransmissió en streaming del programa especial Eleccions Municipals i Europees de Palafrugell en aquest enllaç:
https://www.youtube.com/watch?v=PcdkZ0aKHT8

Votacions dels alcaldables

El candidat més matiner a exercir el seu dret a vot ha estat Joan Farré de Ciutadans. El líder del partit taronja ho ha fet a quarts de deu al col·legi Sant Jordi.

També tenim imatges de l’actual alcalde, Josep Piferrer, d’Esquerra Republicana votant a l’escola Pi Verd

Per últim, al voltant de les 12 del migdia, Josep Salvatella, alcaldable per Junts per Catalunya Palafrugell ha votat al Teatre Municipal

Més participació que respecte el 2015

Les dades de participació a les 14h denoten un increment de més de 4 punts a les eleccions municipals de Palafrugell. En total a les 14h havien votat 4.795 persones, és a dir un 32,02%. Ara fa 4 anys l’índex de participació era inferior. Gairebé havien votat 700 persones menys, fet que representava el 27,62% de la població cridada a les urnes.

A les 18 hores l’increment de participació ha augmentat 7,95 punts respecte la participació de l’any 2015. El 47,18% del cens ja ha dipositat el seu vot al llarg de la jornada d’avui i ara fa quatre anys, va ser del 39,23%.

Empat tècnic entre PSC i ERC. Juli Fernández s’imposa en vots

Els resultats de les eleccions municipals de Palafrugell han deixat a Juli Fernández amb una nova victòria. El Partit Socialista de Palafrugell s’ha imposat en unes municipals per 4 cop consecutiu, fet que no havia passat mai.

Amb una participació, pràcticament, 8 punts més alta que al 2015, els socialistes es van imposar per 121 vots més que Esquerra Republicana. Juli Fernández va tornar a imposar-se amb 2.631 vots (29.97%) seguit per Josep Piferrer amb 2.510 vots (28,59%).

Resultats eleccions municipals de Palafrugell

Som Gent del Poble s’imposa a Junts per Catalunya

D’altra banda, la gran sorpresa de la nit van ser els resultats de la nova formació independent, Som Gent del Poble. El partit de Joan Vigas que s’estrenava en uns comicis va aconseguir 1.395 vots que suposen 3 regidors. Per contra, la formació que es va veure perjudicada per aquest ascens de SGP va ser el grup de Junts per Catalunya Palafrugell que només va rebre el 10,31% dels suports. Josep Salvatella es va quedar amb dos regidors, lluny dels 5 que Convergència i Unió va aconseguir el 2015.

Per últim, també van entrar al consistori palafrugellenc les formacions de Palafrugell en Comú Podem i Ciutadans. Els comuns van poder quedar per davant del partit taronja gràcies a 21 vots. Els dos grups mantenen els resultats del 2015 en els que també van obtenir un edil.

Resultats regidors Eleccions Municipals Palafrugell

Junts per Catalunya s’imposa a les europees

D’altra banda, coincidint amb les eleccions municipals també es van celebrar les europees. En aquest cas, els resultats van ser força diferents de la locals. Junts per Catalunya es va imposar amb claredat amb 3.094 vots, seguits pel PSC amb 1.925 i ERC amb 1.857 vots.

Resultats Eleccions Europees Palafrugell

Opinions dels lectors