Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sondeig de Ràdio Palafrugell per a les Municipals 2019

Escrit per a 20 de Maig de 2019

  • ERC reforçaria la seva posició amb 8 – 9 regidors, seguit molt de prop pel PSC que n’obtindria 7 – 8

Les dades obtingudes de les 275 trucades telefòniques d’Infortécnica deixa una lluita entre ERC i PSC per l’alcaldia de Palafrugell. L’estudi es va dur a terme durant el mes d’abril, previ a les eleccions Generals. En aquest sentit, el sondeig apunta que pugui haver-hi canvis pels resultats de les eleccions dels 28 d’abril.

Aquesta és la segona part de l’estudi que Ràdio Palafrugell ha encarregat de cara a les Eleccions Municipals 2019. Recupereu a l’enllaç la primera part, en la que es reflectia que les escombraries són el principal problema per als palafrugellencs

Per començar, el sondeig apunta que a les Eleccions Municipals a Palafrugell el partit de Josep Piferrer, ERC podria créixer en 1 o, fins i tot, 2 regidors provinents de Junts per Catalunya.

No obstant aquests teòrics resultats, la victòria d’Esquerra seria molt ajustada i només superaria en 0,7 punts al PSC que es quedaria amb 7 o 8 regidors. És a dir, els socialistes mantindrien o augmentarien un regidor més respecte a les eleccions municipals 2015.

En segon lloc, l’estudi apunta que Junts per Catalunya, Convergència i Unió a les municipals 2014, quedaria lluny dels resultats d’ara fa 4 anys. La formació encapçalada per Josep Salvatella obtindria només 3 edils, pels 5 actuals.

Sondeig Eleccions Municipals Palafrugell
Resultats del Sondeig per a les Eleccions Municipals elaborat per a Ràdio Palafrugell

La barrera del 5% a les municipals

El fet que per entrar al consistori s’hagin d’obtenir, com a mínim, un 5% dels vots totals, dificulta l’entrada dels partits nous o emergents.

Per exemple, és el cas de Ciutadans, formació que obtindria uns resultats inferiors als esperats. A les eleccions municipals del 26 de maig, el partit taronja revalidaria el regidor del 2015 i ho tindria complicat per arribar al segon.

En aquesta línia també s’hi troben els grups de Som Gent del Poble i Palafrugell en Comú. La nova formació independent de Joan Vigas, segons l’enquesta, podria obtenir entre 1 i 2 regidors. D’altra banda, la continuació de l’antiga Entesa ho tindria complicat per poder entrar al consistori.

El sondeig, també, deixa amb molt poques possibilitats al Partit Popular. Només un 0,7% de les persones enquestades responia que votaria al partit d’Ángel Vila.

Eleccions Municipals marcades pels indecisos

Per acabar amb aquest informe, també s’ha d’explicar que més d’una tercera part dels enquestats no sabien quin seria el seu vot a les eleccions municipals (36,4%). En aquest sentit, Infortécnica apunta que els resultats de les generals del 28 d’abril també podrien fer variar els resultats.

Així doncs, segons aquest sondeig, Esquerra Republicana de Palafrugell guanyaria les eleccions municipals 2019, a poca diferència, però, del Partit Socialista de Juli Fernández.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *