Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els resultats de les eleccions Generals a Palafrugell

Escrit per a 10 de Novembre de 2019

  • ERC s’imposa a Palafrugell com va passar el passat mes d’abril. Lluita frec a frec entre PSC i JxCAT per la segona posició.
  • La participació se situa per sobre del 65%, molt lluny dels històrics resultats del 73,01% del mes d’abril

Per segona vegada en aquest 2019 els palafrugellencs i palafrugellenques han estat cridats a les urnes per escollir president de l’Estat espanyol. En aquest sentit, des de Ràdio Palafrugell hem anat actualitzant els resultats de l’escrutini de les eleccions Generals a Palafrugell.

ERC s’imposa a les Eleccions Generals 10N a Palafrugell. El PSC aconsegueix la 2a plaça després d’una lluita frec a frec amb JxCAT. Ciutadans s’enfonsa i perd més de la meitat del percentatge de vots. La participació baixa 8 punts respecte l’abril.

Resultats definitius de les Eleccions Generals a Palafrugell
Repartiment dels vots a les Eleccions Generals a Palafrugell.

El més destacat és la participació a Palafrugell, s’ha passat del 73,01% del mes d’abril a molt per sota del 70% en la jornada electoral d’avui. Pràcticament 8 punts menys que fa set mesos, ja que en el 10 de Novembre han votat el 65,1% dels palafrugellencs.

Una dada de participació que també s’ha repetit a la resta de Catalunya i Espanya. Així es feia palès en el recompte que es feia pública a les 6 de la tarda. La participació, tant a nivell català com espanyol ha baixat entorn els 4 punts. A les comarques de Girona a les 18h ha baixat 4,5 punts respecte fa 7 mesos.

Imatge de TV3 amb la participació a les 18h a les quatre províncies catalanes.

Minut a minut de l’escrutini

Els primers escrutinis han mostrat una tendència similar als resultats del mes d’abril. Així doncs, de nou, ERC tornaria a vèncer com va passar el 28A. No obstant això, de moment, JxCAT guanyaria la partida al PSC.

Resultats a Palafugell amb el 22,25% escrutat

Amb el 60% de l’escrutini, els resultats continuen similars. De fet, JxCAT amplia distàncies respecte el PSC. La CUP irromp com a quarta força del municipi superant el PP i per sota dels Comuns.

Amb el 83,05% escrutat el PSC recupera la segona plaça que va aconseguir el 28A. No obstant això, continua la lluita frec a frec amb JxCAT.

D’altra banda, al final de la nit electoral es podrà valorar quina incidència, si és que n’hi ha, han tingut els successos que han passat de l’abril fins avui. Així, es podrà comprovar si a Palafrugell la sentència del Procés ha provocat canvis en el repartiment del vot.

Els resultats de les Generals del mes d’abril

Un fet a destacar va ser que ERC aconseguia vèncer els PSC a Palafrugell. Un resultats, però, que no es repetiria a les eleccions municipals d’un mes després. Així doncs, en les passades eleccions Generals del 28A els resultats a Palafrugell van ser els següents.

Resultats del passat 28 d’abril a Palafrugell

També podeu seguir els resultats del municipi a través del perfil de Twitter de la Ràdio.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *