Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Lluís Ros repassa les obres a la Via Pública

Escrit per el 21 de Febrer de 2022

  • Es fa un repàs de les obres que estan en marxa i les que es preveuen pròximament.

Repassem amb el regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell, Lluís Ros, les obres en marxa al municipi i les que estan previstes.

Aparcament al Centre Municipal d’Educació

Entre les nombroses actuacions a la Via Pública, s’està millorant l’aparcament al davant del Centre Municipal d’Educació. Ros explica que la parcel·la estava molt abandonada. Les obres consisteixen en l’enjardinament, l’habilitació d’un pas per accedir al centre i dues bosses d’aparcament als laterals.

Plaça Priorat de Santa Anna

Una de les darreres obres que ha generat polèmica ha estat la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna. Per Ros es generarà un espai agradable i molt necessari.

Afegeix que estan seguint un bon ritme i que no hi ha hagut, de moment, imprevistos. Detalla que hi havia la preocupació de trobar restes arqueològiques valuoses, tenint en compte que es troba al costat de l’Església.

Es preveu que, si no apareixen imprevistos i la meteorologia és favorable, hagin acabat a finals del mes de juny.

Carrer Constància

Per altra banda, des de fa mesos s’estan fent obres de millora al carrer Constància. Pel regidor, ja estan arribant a la recta final amb el seu formigonat. No obstant això, explica que queda pendent suprimir i soterrar un cablejat elèctric.

A més, Ros també remarca que hi ha un transformador elèctric que obligarà obrir un petit tram que sortirà del carrer Constància en direcció al carrer dels Valls. Aquest serveix per a potenciar la il·luminació del centre. L’edil explica que sembla una obra grossa, però que no ho és i serà ràpida.

Millora en els carrils bici de l’eix nord

Una de les altres actuacions en marxa fa referència als carrils bici. El regidor comenta que calia trobar una solució per fer-lo continuar a la zona de l’eix nord. Es va valorar habilitar-lo al lateral dels Vins i Licors Grau, però no va ser viable. Finalment, s’ha acabat optant per fer un encreuament i un rebaix en un talús d’una finca de venda de llenya. Això es deu a la particularitat del traçat de la via.

Millora en el carrer de Mossèn Rafel Duran de Llafranc

Per altra banda, a Llafranc es fan obres al carrer de Mossèn Rafel Duran, per tal de millorar la il·luminació i l’ampliació de l’amplada de la vorera, adaptant-la a la normativa actual.

L’avinguda d’Espanya

Una de les obres més destacades de la legislatura actual és el desdoblament de l’avinguda d’Espanya. En aquest sentit, ja es van fer obres en aquella via per a solucionar les inundacions causades per l’aigua procedent dels carrers Daró i Ample. Actualment, només queda acabar un dipòsit per emmagatzemar l’aigua, a la zona de Feneia, i enviar-la per al seu tractament. A més, Ros aprofita per a demanar disculpes als veïns.

Pel que fa al desdoblament de l’avinguda d’Espanya, el regidor preveu que comenci a principis del mes de març i afectaran durant els mesos d’estiu. Malgrat això, remarca que en tot moment hi haurà dos carrils hàbils per a garantir la correcta circulació, especialment durant la temporada alta.

Pista coberta al col·legi Barceló i Matas

Amb el romanent dels pressupostos també es farà la pista coberta situada a l’Escola Josep Barceló i Matas. Ros detalla que ja hi ha un projecte fet i que el següent pas és licitar-lo. Des del consistori es preveu començar-les a partir del mes de setembre.

Millora a l’skatepark

Una de les altres actuacions previstes és la millora de l’skatepark. Es repararà amb formigó una rampa descalçada i s’augmentarà l’arbrat per tenir més ombra, especialment a l’estiu.

Aparcament de l’Energia

També s’actuarà a l’aparcament de l’Escola de Música de Palafrugell – l’Energia per millorar les places d’estacionament, especialment durant els dies de marcat. Es preveu iniciar-les aviat i acabar-les abans de l’estiu.

Ampliació de l’espai del pavelló de Patinatge

Per acabar, Ros explica que cal incrementar l’espai del pavelló de patinatge i que s’ha valorat ampliar-lo, però que és inviable. Malgrat això, s’ha trobat un petit espai per a fer-hi una sala de reunions i d’exposició de trofeus. Això, també permetrà alliberar espais actuals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).