Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les obres de drenatge a l’avinguda Espanya ha de millorar les inundacions en cas de tempesta

Escrit per a 11 de novembre de 2021

  • Les obres encaren la recta final i haurien de millorar les típiques inundacions que es produeixen quan plou intensament.
  • Un cop finalitzades s’iniciarà el desdoblament del primer tram de l’avinguda Espanya, en principi, abans d’acabar l’any.

Durant les darreres setmanes les obres per millorar el drenatge de les aigües pluvials que van a parar a l’avinguda Espanya s’han intensificat. En aquest sentit, aquesta actuació hauria de minimitzar les habituals inundacions quan plou intensament. Lluís Ros, regidor d’Obra Pública explica que les obres encaren la recta final i que, abans d’acabar l’any hauria de començar el desdoblament de l’avinguda, en la primera fase.

A mitjans d’estiu van començar les obres per millorar el drenatge de l’avinguda Espanya, entre el tram dels carrers Ample i d’Aró. Una actuació que s’ha intensificat en les últimes setmanes i que ha comportat que l’accés al carrer Ample per l’avinguda estigui tallat. Lluís Ros, regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell avança que aquestes obres ja es troben en la darrer tram d’execució.

De fet, aquesta millora que s’ha fet, prèvia a l’inici del desdoblament de l’avinguda Espanya ha de resoldre un mal endèmic del municipi. Així, està previst que les obres posin fi, pràcticament, a les inundacions que pateixen al pavelló de patinatge i els establiments i veïns de la zona.

Tot i que Lluís Ros no ha volgut assegurar que el problema es resolgui al 100%, s’ha mostrat molt satisfet de com han anat les obres.

El desdoblament de l’avinguda Espanya abans d’acabar el 2021

Com s’ha explicat, aquesta actuació és prèvia a la que ha de ser una de les obres més importants del municipi en els propers anys. Així, es començarà a executar la primera fase del desdoblament de l’avinguda Espanya. Un inici que està previst, com recorda el regidor d’Obra Pública, abans de finalitzar aquest any.

D’altra banda, Lluís Ros, també ha confirmat que la previsió d’instal·lar un gran parc al recinte firal segueix en peu. En aquest sentit, Ros, ha afirmat que el projecte inicial és el que està previst que s’executi.

L’únic canvi respecte a la previsió inicial és que aquest s’executarà a partir del setembre del 2022 i no abans. Així, la previsió del consistori és que la primera fase del desdoblament acabi pels volts de la primavera i un cop passat l’estiu es començarà a fer el gran parc que Lluís Ros va avançar a Ràdio Palafrugell.

Precisament, el primer tram que s’ha de desdoblar de l’avinguda Espanya comprèn des del recinte Firal fins a la plaça Josep Pallach. Unes obres que s’han d’iniciar abans d’acabar l’any.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *