Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Estat dels aparcaments a Palafrugell

Escrit per el 19 de Gener de 2022

  • Lladó remarca que durant la legislatura s’han creat 1.000 places d’aparcament noves.
  • Fa un estudi de l’estat actual dels aparcaments a Palafrugell.

El regidor de mobilitat, Pau Lladó, passa pels micròfons de Ràdio Palafrugell per fer un balanç de l’estat actual dels aparcaments, procurant per la pacificació de la mobilitat i afavorint la seguretat dels habitants.

L’aparcament del Casal

Primer de tot, fa una anàlisi sobre l’aparcament del Casal Popular, ja que partits de l’oposició han fet la proposta de construir una segona planta per solucionar la falta de places d’aparcament al centre de Palafrugell. Lladó remarca que aquest projecte és complicat perquè se situa en un espai amb una comunicació complicada.

Pel regidor de mobilitat, el principal problema del Casal és que a les nou del matí la majoria de places d’aparcament ja estan ocupades i que això, dificulta que qui vulgui venir a comprar, pugui trobar aparcament. Per tant, afegeix que abans de posar-hi més places cal trobar una solució en aquesta qüestió, és a dir, oferir places per qui ve a comprar, però també per qui ve a treballar.

Avança que ja s’està arribant a un acord amb l’empresa que gestiona les zones blaves i que aviat es podrà conèixer quin és el futur de l’aparcament. Remarca que no hi ha afany recaptatori, sinó d’afavorir la rotació perquè tothom pugui trobar aparcament. Malgrat això, afegeix que no es vol que l’aparcament quedi buit com a l’estiu.

L’aparcament del Caprabo

Per altra banda, l’Ajuntament va apostar per l’aparcament del Caprabo com a solució de les dificultats de pàrquing al centre. No obstant això, no s’ha acabat de posar mai en funcionament i des del PSC de Palafrugell es va acusar al consistori d’haver-se gastat més de 18.000 euros. En aquest sentit, Pau Lladó posa en dubte l’afirmació dels socialistes i explica que no és un aspecte de la seva àrea i ho desconeix.

Lladó reconeix que hi havia moltes esperances amb aquest aparcament per tal d’oferir 120 places noves a la zona del mercat.

No obstant això, el regidor explica que l’empresa que gestiona l’aparcament no està interessada en els interessos del consistori i que es pot descartar en un futur pròxim.

L’aparcament de Can Mario

Pel que fa a l’aparcament de Can Mario, segons les dades d’un estudi de la Policia Local, a l’hivern entre setmana s’ocupa entre un 20% i un 40% de la seva ocupació. Els caps de setmana és d’un 50%, especialment els diumenges durant el mercat. Fins i tot, en algun moment puntual queda complet.

En canvi, durant l’estiu augmenta el seu ús. Entre setmana les places ocupades representen entre un 60% i un 70%. I als caps de setmana, entre un 80% i un 95%.

L’aparcament de la plaça Priorat de Santa Anna

L’aparcament de la plaça Priorat de Santa Anna ha estat notícia durant les darreres setmanes després de l’inici de les obres per a eliminar-lo i les mostres de rebuig, tant des del mercat com de l’oposició.

Lladó explica que és una zona de molta mobilitat. Per exemple, al carrer de la Tarongeta hi passen cada setmana a l’estiu uns 11.000 cotxes, però només 1.000 van a l’aparcament. Per tant, la restricció de la mobilitat als veïns de la zona permetria pacificar-ho.

A més, afegeix que si hi ha menys vehicles, també permetrà ajustar el semàfor del carrer de Begur per tal d’agilitzar la mobilitat del carrer Torres i Jonama.

Per tant, l’eliminació de l’aparcament permetrà pacificar més el centre i Lladó remarca que les 19 places que es perdran podran ser reubicades en altres indrets.

Reconeix que el preu de l’aparcament de Can Mario pot semblar clar. Tanmateix, remarca que des de l’Ajuntament s’estan buscant solucions, com 10.000 tiquets de gratuïtat que s’està pactant des de l’Institut de Promoció Econòmica.

També remarca que s’està treballant amb el Mercat per trobar una solució per a les persones amb mobilitat reduïda que necessiten aparcar a prop.

L’aparcament de l’Energia

Pel que fa a l’aparcament de l’Energia, Lladó detalla que és clau entre setmana per l’Escola de Música, però també és molt necessari per als veïns de l’entorn i pel mercat als diumenges.

Amb aquest, es planteja que l’aparcament de Can Mario serveixi per al mercat, el del Casal per les botigues i aquest, per a les parades de roba.

L’aparcament al costat de la Policia

Sobre l’aparcament al costat de la Policia Local, Lladó remarca que ja fa temps que existeix, però que ara s’està arreglant i que s’habilitaran dues places per a vehicles elèctrics.

L’aparcament del carrer Torres i Jonama

En darrer terme, el regidor Pau Lladó reconeix que l’aparcament del carrer Torres i Jonama és molt oblidat, tot i que ofereix 60 minuts gratuïts. També reconeix que està mal senyalitzat i que la gent prefereix aparcar en aparcaments de superfície. No obstant això, des del consistori es vol potenciar.

Per acabar, Pau Lladó remarca que durant la legislatura s’han creat 1.000 places d’aparcament noves, entre Palafrugell i els nuclis.


Opinions dels lectors
  1. ENCARNACIO el 19 de Gener de 2022 a les 18:20

    Perdona, però on son els 1000 aparcaments nous ??? Ho podeu explicar, perque jo no els he vist. Més aviat he vist que n’heu tret moltíssims, omplint els carrers de ratlles , jardineres, pilones , bonys i porqueries varies.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).