Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La reforma de la plaça Priorat Santa Anna començarà al gener

Escrit per el 13 de Desembre de 2021

  • Passat festes, el 10 de gener del 2022 és quan s’iniciaran aquestes obres que remodelaran aquest espai cèntric de Palafrugell.

Any nou i plaça nova a Palafrugell. El 10 de gener començarà la remodelació de la plaça Priorat de Santa Anna. Una reforma que vam avançar a Ràdio Palafrugell el passat mes de maig i que portarà diversos canvis a nivell de mobilitat. La durada prevista és de 9 mesos, per tant afectarà Setmana Santa i s’allargarà més enllà de l’estiu.

L’objectiu del projecte és el d’assolir usos cívics i d’estada de la població, en definitiva un lloc de pas i de repòs dels vianants condicionat amb l’entorn del centre i sent més amable de cara als ciutadans. Al mateix temps, s’hi mantindrà una part de l’aparcament al servei de furgons (mercats), aparcament regulat convencional, o simple esplanada lliure a disposició d’esdeveniments. Actualment, aquesta plaça està destinada a aparcament.

La durada prevista de les obres de remodelació és de 9 mesos, aproximadament i el seu pressupost és d’uns 300 mil euros aproximadament.

Afectacions de mobilitat durant les obres

A partir del dilluns dia 10 de gener la circulació de vehicles pel carrer Pi i Margall romandrà tancada. Així, l’ordenació i regulació del trànsit quedarà de la manera següent:

  • La zona de càrrega i descàrrega quedarà ubicada al carrer de Pi i Margall. L’entrada de furgonetes de repartiment (vehicles no superiors a 7 tones) es realitzarà pel carrer del Raval Superior, com fins ara, i pararan al carrer de Pi i Margall al marge esquerre del sentit de circulació.
  • S’habilitarà més espai de zona de càrrega i descàrrega (a la zona blava actual) al carrer de Torres i Jonama cantonada amb el carrer Estret.
  • La circulació de vehicles al carrer de la Garriga (en el tram comprès entre el carrer de Begur i el carrer de la Tarongeta) i al carrer de Sant Josep, serà desviada cap al carrer de Miquel Vincke i Meyer (excepte els veïns i els vehicles que accedeixin al pàrquing de Can Mario) tal i com es fa els diumenges que hi ha Mercat setmanal.
  • Els vehicles que circulin pel carrer de la Lluna tindran l’accés prohibit al carrer de la Tarongeta (excepte els veïns del carrer i els vehicles que accedeixin al pàrquing de Can Mario).
  • Les pilones del carrer de la Tarongeta cantonada amb el carrer de Pi i Margall s’aixecaran a partir de les 08.15 h per tancar el pas de vehicles a la zona d’obres (els vehicles dels veïns accediran per l’interior del pàrquing de Can Mario com es fa ara els diumenges que hi ha Mercat setmanal). Així mateix, les pilones es baixaran per poder desmuntar les parades del mercat de la fruita i la verdura i es tornaran a aixecar una vegada marxin els vehicles de les parades.
  • Les parades del Mercat setmanal de fruita i verdura ubicades al carrer dels Valls hauran d’entrar i sortir pel carrer de Pi i Margall.

Opinions dels lectors
  1. ENCARNACIÓ el 14 de Desembre de 2021 a les 11:16

    Vosaltres heu preguntat als vilatants aquests que dieu fer-lis un bé , si estan d’ acord amb aquesta obra que no fa cap falta i serà un perjudici per molta gent ???

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).