Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’aparcament del Casal deixarà de ser gratuït

Escrit per el 24 de Setembre de 2021

  • L’Ajuntament de Palafrugell està buscant una alternativa a la situació actual, atès que “a les 9 del matí ja és impossible aparcar-hi” segons explica el batlle Josep Piferrer.
  • També apunten que no serà de pagament com a l’estiu, ja que el que interessa és que doni servei al centre del poble.

Actualment l‘aparcament del Casal de Palafrugell és gratuït durant 9 mesos de l’any. En canvi, a l’estiu, del 15 de juny fins el 15 de setembre és de pagament. Una fórmula, però que no acaba de satisfer a l’equip de govern que considera que no dona un servei útil. Situat a 200 metres de plaça Nova i amb una capacitat per a 226 vehicles, l’aparcament del Casal deixarà de ser gratuït, tot i que tampoc serà de pagament com a l’estiu.

Amb l’objectiu que l’aparcament del Casal tingui més rotació durant tot l’any i que a l’estiu no estigui buit, l’Ajuntament té sobre la taula diverses alternatives a la situació actual. A més, aquesta decisió ve motivada per la pèrdua d’una vintena de places d’aparcament, de zona blava, a la plaça Priorat de Santa Anna. Així ho explica Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde de Palafrugell.

Sobre la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna, Vigas apunta que va en la línia que ha seguit aquest equip de govern. A més, recorda que per als operadors del mercat es mantindrà una zona de càrrega i descàrrega. Això sí, amb un horari limitat.

Una alternativa abans del 15 d’octubre

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell també ha valorat el canvi de model que es vol fer a l’aparcament del Casal. Així, explica que tècnics i polítics estan estudiant quina és la millor fórmula per aconseguir una rotació efectiva en aquesta zona.

En aquest sentit, Piferrer detalla que la situació actual en la que a l’estiu l’aparcament està més buit que ple i que la resta de l’any és impossible aparcar-hi, més enllà de les 9 del matí, no és viable.

Sobre la taula de l’equip de govern hi ha diverses alternatives en el que l’aparcament del Casal deixarà de ser gratuït. Segons l’alcalde la decisió la prendran abans del 15 d’octubre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).