Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Protesta del Mercat de Palafrugell per l’inici de les obres a la Plaça del Priorat santa Anna

Escrit per a 10 de Gener de 2022

  • Els paradistes manifesten la seva indignació per la “falta de comunicació” de l’equip de govern
  • La manifestació es fa per protestar per la eliminació dels aparcaments situats a la plaça del costat de l’església
La protesta, a primera hora del matí.

Aquest matí de dilluns s’ha convocat, per part dels paradistes del mercat, una manifestació a la plaça del Priorat de Santa Anna de Palafrugell. Prop d’una setantena de persones s’hi han trobat a partir de les 8 del matí. Segons el seu portaveu, Jordi Rubau, davant de l’inici de les obres, prevista per avui mateix, han volgut mostrar el seu desacord davant aquesta decisió que qualifiquen com a unilateral.

Segons Rubau, aquesta iniciativa la formen diversos col·lectius, entre ells l’Associació del Mercat Diari de Palafrugell.

Manca d’informació i falta de consens per part de l’equip de Govern

Els manifestants reiteren la manca d’informació que han rebut des de l’Ajuntament, i demanen publicament més consens davant obres d’aquesta importància.

Membres de la protesta abans del lliurament de les signatures

Els paradistes demanen que s’aturin les obres de manera immediata i, per això, a les 10 del matí han presentat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament les 1000 i escaig signatures que, segons Rubau, han recollit aquest cap de setmana en suport de les seves peticions.

Rubau destacava en l’entrevista d’aquest matí que no han estat informats del nou disseny de la Plaça, i demanen una reunió immediata i urgent amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell.

Unes obres previstes de fa temps

La remodelació de la plaça Priorat de Santa Anna, espai situat a la pared de tramuntana de l’església parroquial, havia de començar avui mateix. Té prevista una llargada de sis mesos, tot i que al principi es va dir que en serien nou. La inversió volta els 300.000 euros.

El projecte tracta la remodelació de la plaça del Priorat de Santa Anna, ubicada al nucli històric de Palafrugell. Actualment, aquesta plaça està destinada a aparcament. L’objectiu és el d’assolir usos cívics i d’estada de la població, en definitiva un lloc de pas i de repòs dels vianants. Alhora, s’hi manté una part de l’aparcament al servei de furgons (mercats), aparcament regulat convencional, o simple esplanada lliure a disposició d’esdeveniments.

El motiu de la polèmica amb els paradistes és l’eliminació de les places d’aparcament de zona blava, limitant l’accés de vehicles només als de càrrega i descàrrega, en hores previstes per endavant. El govern local ha manifestat que que habilitarà més espais de càrrega i descàrrega, de manera provisional mentre durin les obres de reforma, als carrers Pi i Margall, i al tram de Torres i Jonama més proper al carrer Estret.

Entre les restriccions, les pilones del carrer Tarongeta permetran l’accés per muntar i desmuntar parades i es restringirà al màxim la circulació de vehicles pel carrer de la Garriga, que, com passa els diumenges de mercat, es derivarà cap al carrer de Miquel Vincke i Meyer, i tampoc entre els carrers de la Lluna i de la Tarongeta. Només hi podran passar veïns i usuaris del pàrquing de Can Mario.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *