Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reobre el restaurant Cap Roig de l’Institut Baix Empordà

Escrit per a 6 de novembre de 2021

  • El restaurant estava tancat des de l’inici de la pandèmia i ha reobert amb tres propostes de menús.
  • Alfons Rius, professor dels Serveis en Restauració explica que la creació de l’Hotel Escola ha quedat aturat.

Els bons indicadors de la pandèmia ha permès la reobertura del restaurant Cap Roig de l’Institut Baix Empordà. Aquest espai serveix perquè l’alumnat dels diversos cicles formatius de restauració posin en pràctica els seus coneixements. De moment, el restaurant obre els dimarts, dimecres i dijous amb diferents menús.

Aquest mes de novembre el restaurant Cap Roig de l’Institut Baix Empordà ha tornat a obrir les seves portes. Segons Alfons Rius, professor dels Serveis en Restauració, el fet que torni l’activitat és molt important. En aquest sentit, destaca que els i les alumnes poden posar en pràctica els coneixements adquirits.

El restaurant obre de dimarts a dijous i ho fa amb propostes diferents. Així, els dimarts ofereix una cuina de mercat amb un menú de 12 euros. Per contra dimecres i dijous elaboren dos menús degustació a 18 i 24 euros respectivament.

D’altra banda, Alfons Rius també ha destacat que en la majoria de cicles formatius relacionats amb la restauració i l’hostaleria hi ha hagut un increment d’alumnes. Una bona notícia, però que posa de manifest la necessitat que l’Institut Baix Empordà s’ampliï.

El projecte de l’hotel escola aturat

Abans de l’inici de la pandèmia, el partit dels Comuns va des de l’Ajuntament de Palafrugell es va aprovar una moció per impulsar un hotel escola al municipi. Un projecte, però, que amb l’arribada de la COVID es va aparcar. En aquest sentit, Alfons Rius apunta que cal que tothom, començant pel centre, aposti per aquest projecte per poder-lo tirar endavant.

El professor de Serveis en Restauració i portaveu del grup Palafrugell En Comú Podem recorda que s’havia parlat d’algunes ubicacions com l’antic escorxador o el convent. Un hotel escola que situaria al municipi com un referent a nivell de Catalunya i que s’hauria de tornar a reprendre.

Amb tot, el resturant aula d’aprenentatge Cap Roig de l’Institut Baix Empordà, segons destaca Rius també és visitat per gent de fora del municipi. Per aquest motiu, cal apostar per ampliar l’Institut. De moment, però el més calent és a l’aigüera.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *