Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovada la prórroga del Pla d’Igualtat entre Home i Dona de Palafrugell

Escrit per a 8 de setembre de 2021

  • Recuperem la proposta de pròrroga del Pla d’Igualtat entre Home i Dona per part de la regidora Mònica Tauste durant el darrer ple.
  • El punt es va aprovar per 14 vots a favor i les 7 abstencions del PSC.

Durant el darrer Ple de l’Ajuntament de Palafrugell, un dels punts de l’ordre del dia va estar la proposta de pròrroga del Pla d’Igualtat entre Home i Dona de Palafrugell per part de la regidora delegada d’Infància i Joventut i Polítiques d’Igualtat, Mònica Tauste. A continuació, recuperem les aportacions de Tauste i les declaracions de Juli Fernández, portaveu del PSC, els quals van abstenir-se a la proposta.

En primer lloc, adjuntem la proposta de pròrroga del Pla d’Igualtat entre Home i Dona de Palafrugell realitzada per la regidora Mònica Tauste. A continuació, Tauste defensa la proposta declarant que al voltant del 50% de les activitats del pla no s’han realitzat o han quedat sense finalitzar.

A continuació, Mònica Tauste enumera el seguit d’objectius que s’emmarquen en el Pla d’Igualtat entre Home i Dona al municipi aprovat el passat 2017.

“Els objectius definits en el Pla d’Igualtat de Gènere del 2017 no han de canviar, sinó adaptar-se a la nova realitat de gènere derivada de la pandèmia”

Mònica Tauste, regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Palafrugell

En aquest punt, la regidora presenta l’objectiu de seguir adaptant el pla a la nova realitat derivada de la pandèmia. Per aquesta raó, es demana l’aprovació de la pròrroga durant dos anys més i començar a treballar en el nou pla el segon semestre del 2022.

Abstenció del PSC que aposta per la redacció d’un nou pla

Després de la intervenció de la regidora, dos dels partits assistents es pronuncien a favor del pla. En el cas de l’oposició, el cap i portaveu del PSC Juli Fernández afegeix que s’abstenen de la proposta de pròrroga. Justifica que “seria molt més correcte seguir amb les actuacions que ja estan iniciades i començar ja a redactar el nou pla”.

Durant la següent intervenció, l’alcalde Josep Piferrer defensa la proposta de prórroga. A continuació, justifica que l’Àrea de Benestar Social i la Policia han estat de les més “estressades” durant la gestió de la pandèmia.

Finalment, el punt es va aprovar per 14 vots a favor: Dotze de l’equip de govern, un de Palafrugell en Comú Podem, un de Ciutadans i les 7 abstencions del PSC.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *