Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Oohx!gen es desmarca de la mobilització, però dona suport al Mercat per trobar una solució

Escrit per el 14 de Gener de 2022

  • L’associació defensa que la mobilització s’hauria hagut de fer com a última instància després d’esgotar les opcions de diàleg.
  • No obstant això, participarà a la reunió amb l’Ajuntament aquest divendres.

Després de les mostres de rebuig de les obres a la plaça Priorat de Santa Anna i la resposta de diversos sectors palafrugellencs, l’associació de comerços i negocis Oohx!gen va posicionar-se el dijous sobre la manifestació que va tenir lloc el passat dilluns per part de l’associació del Mercat.

A través d’un comunicat, s’explica que Oohx!gen va reunir-se amb la junta del Mercat per tal de trobar una solució i justificar l’absència de la seva representació. Comenten que la trobada va ser molt cordial i es remarca que Oohx!gen dona suport al Mercat per tal de trobar una solució al problema. No obstant això, es considera que el moviment va ser sobtat i que tothom ja sabia, des del mes de setembre, la voluntat de l’Ajuntament de Palafrugell d’executar les obres. Afegeixen, que des de feia setmanes també se sabia que les obres començarien al 10 de gener.

També s’explica que hi ha hagut una manca de comunicació entre les dues associacions i es defensa que aquesta acció s’hauria d’haver planificat amb temps i com a últim recurs, un cop esgotades totes les opcions de diàleg. A més, s’afegeix que es va conèixer la iniciativa el passat cap de setmana i que ningú els va informar. Ooh!xigen defensa que no és la seva forma d’actuar. Malgrat això, es remarca que no vol dir no es doni suport al moviment ja que tenen socis del Mercat que també representen.

Tenint en compte que Oohx!gen no va assistir a la mobilització, s’ha demanat disculpes si algú va sentir-se poc representat. A partir d’aquest fet, des de l’associació de comerços i negocis s’ha avançat que acompanyarà als representants del Mercat a la reunió del divendres amb l’Ajuntament per trobar una solució alternativa a la pèrdua de places d’aparcament.

Per acabar, s’afegeix que si no es troba una solució satisfactòria per part de l’Ajuntament, es valorarà conjuntament amb el Mercat els passos a seguir per resoldre la situació urgentment.

Nota de premsa íntegra

Des de la junta d’Oohx!gen volem expressar-vos la nostra posició respecte a la recent manifestació que es va portar a terme per part de l’associació del Mercat el passat dilluns com a protesta per l’inici de les obres de la plaça Priorat de Santa Anna.

Ahir a la tarda, ens vam reunir amb la junta del Mercat per acostar posicions i aclarir el perquè la junta d’Oohx!gen com a tal no va assistir a la manifestació. La trobada va estar molt cordial i per part nostra vam deixar clar que donem ple suport al Mercat per trobar una solució a un problema que ens afecta a tots, però que aquest moviment tant sobtat no ens va semblar el més idoni per falta d’informació quan, de fet, tots estàvem assabentats des del setembre de la voluntat de l’Ajuntament de realitzar les obres i, des de feia unes setmanes, que el dia 10 de gener s’iniciaven.

Creiem que hi ha hagut una manca de comunicació entre les dues associacions i que una acció com aquesta s’havia d’haver planificat amb temps i com a últim recurs, un cop esgotada totes les opcions de diàleg. Ens vam assabentar de l’acció aquest mateix cap de setmana i en cap cas ningú ens va informar de res, per aquest motiu no vam estar presents a la manifestació, tenim una manera d’actuar i treballar i ens hem mantingut en la nostra línia. Això no significa que no donem suport al moviment, ens afecta a tots i tenim socis de Mercat als que representem també. Demanem disculpes a qui s’hagi sentit poc representat des d’Oohx!gen.

Dir-vos – una vegada aclarit aquest malentès – que Oohx!gen acompanyarà als representants del Mercat a la reunió que tindrà lloc aquest proper divendres a l’Ajuntament per trobar una solució alternativa de forma imminent a la pèrdua de places d’aparcament que provoca aquest projecte urbanístic.

En cas de no trobar una solució satisfactòria per part de l’Ajuntament, valorarem conjuntament amb el Mercat els passos a seguir per resoldre aquesta situació de forma urgent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).