Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Memòries d’en Martí Sabrià

Escrit per el 15 de Febrer de 2021

  • Conversem amb en Martí Sabrià sobre els orígens del grup Costa Brava Centre i la seva trajectòria professional.
  • En l’actualitat, l’equip directiu es caracteritza pel seu personal jove, la regeneració de la direcció i per la majoritària presència de dones.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Aquest any en Marti Sabrià, l’anterior president del Grup Costa Brava Centre, s’ha jubilat. Després de la seva retirada del gran grup, ha visitat els estudis de Ràdio Palafrugell per conversar amb el nostre company Rafel Corbí sobre la seva trajectòria professional.

En primer lloc, ens recorda quina sèrie d’organitzacions engloba el Grup Costa Brava Centre de les quals ha estat el president els darrers 43 anys.

En segon lloc, en Martí ens parla sobre l’actualitat en relació a la seva activitat política.

A més, pel que fa al Grup Costa Brava Centre, ens avança qui són ambdues persones que es queden al capdavant; La Judit Lloberol, qui gestionarà la part de serveis i gremi. I d’altra banda, la Carol Martin davant la gestió de les marques.

Sobre la trajectòria històrica del Grup Costa Brava Centre, Sabrià es remunta als orígens del grup. Tot va començar l’any 1977 a les portes de la finalització de la formació d’en Martí. “D’un fet accidental, ha sortit una vida laboral de quaranta-tres anys consecutius en el mateix lloc”.

Els orígens del grup

En Martí Sabrià ens explica com el turisme de l’època estava ple d’emprenedors, però amb poca formació acadèmica. Sabrià els qualifica de “valents, treballadors i hospitalaris”. Característiques que van fer possible, sota la constància i el treball, el turisme de la zona.

En aquest context, la feina d’en Martí era oferir suport en la gestió d’empreses i processos de legalització.

A continuació, coneixem l’evolució de l’associació cap a cooperativa. Més tard anomenat el “Grup Costa Brava Centre” on la línia de treball a seguir es reforça sota el lema “junts som forts”.

“Sumar-nos per vendre”

Tot seguit escoltem com en Martí Sabrià comparteix amb l’audiència com el grup va expandir-se arreu del territori sota el concepte “d’unió”.

Costa Brava Centre Hotels & Blauverd Hotels, units davant d’un mateix objectiu per fusionar el turisme de muntanya i de costa. D’altra banda, el grup també va treballar a expandir-se cap a la Costa Brava nord.

Un altre punt important és la creació de Petits Grans Hotels de Luxe. Una idea de marca en plena expansió i comprada per la Generalitat de Catalunya. Grup on en Martí Sabrià segueix treballant.

Altrament, en Martí Sabrià opina que el grup Costa Brava Centre – en un context com l’actual -, és una gran oportunitat per comptar amb el suport del gremi.

Marlon Veitl, de Costa Brava Hotels de Luxe

En Martí defensa les qualitats i “manera de fer” de l’equip directiu de Costa Brava Centre i les qualifica de referents. Destaca la regeneració dels equips directius – com Marlon Veitl de Costa Brava Hotels de Luxe -, i la presència de dones i de personal jove d’entre l’equip directiu.

“Hem creat una manera de fer per fer veure als joves que ara no ens necessiten com abans per ajudar-los a gestionar. Però que si no van junts, l’efecte lobby de marca desapareixerà”

Martí Sabrià

Jani Figueras

Des del seu agraïment, en Martí ens parla sobre els responsables de la bona gestió històrica del Grup Costa Brava Centre. Tot seguit escoltem la relació d’en Martí amb en Joan Jani Figueras, el fundador del grup Mas de Torrent.

A continuació, adjuntem l’entrevista sencera del nostre company Rafel Corbí amb en Martí Sabrià:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).