Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Lluís Ros avança les actuacions d’obra pública d’aquesta tardor

Escrit per el 18 de Setembre de 2021

  • La regidoria d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell té previstes diverses obres en el municipi.
  • Es contempla l’arranjament de dos carrers, la realització de les obres de la plaça Priorat de Santa Anna, l’aparcament del lateral de la Policia Local i la finalització de l’antic Museu del Suro.

La regidoria d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell té previstes diverses obres en diferents punts del municipi. Entre elles, hi ha l’arranjament de dos carrers, les obres de la plaça Priorat de Santa Anna, l’aparcament del lateral de la Policia Local i la finalització de l’antic Museu del Suro.

Finalització de les obres de l’Antic Museu del Suro

Pel que fa a la finalització de les obres de l’antic Museu del Suro, el regidor delegat d’Obra Pública, Lluís Ros, es mostra esperançat en finalitzar-les. Aquestes es van endarrerir per una problemàtica amb l’anterior empresa responsable, no obstant això, actualment es disposa d’una nova licitació que confia que permetrà tancar aquestes obres.

Millores en carrers

Sobre la millora de carrers, el nom dels quals no es faran públics fins que no s’hagi parlat prèviament amb els veïns afectats.

Per altra banda, actualment s’estan efectuant accions de millora als carrers Ample i Daró per solucionar problemes amb les aigües pluvials, ja que condueixen les aigües cap a la zona del Pavelló de patinatge o la plaça de Josep Pallach. L’objectiu serà desviar-les cap a l’inici de la riera Aubi. Un exemple d’aquesta problemàtica han estat les inundacions ocasionades en el darrer episodi de fortes pluges. Ros apunta que aquestes obres podran causar talls puntuals en el trànsit. 

Plaça del Priorat de Santa Anna

Lluís Ros afirma que l’objectiu d’aquestes obres és que la plaça del Priorat de Santa Anna estigui més adaptada als vianants i que s’hi pugui passejar més tranquil·lament. Una de les actuacions ha estat la decisió d’eliminar l’aparcament, però el manteniment de la zona de càrrega i descàrrega.

Referent a la supressió de les places d’aparcament, per Ros no suposa un problema, ja que hi ha l’alternativa d’estacionar al pàrquing subterrani de Can Mario. A més, afirma que se n’han creat de noves a l’Escola Josep Barceló i Matas o al costat de l’Escola de Música de Palafrugell. Remarca que, tot i situar-se als afores del poble, estan a pocs minuts del centre.

Pel que fa al futur de la plaça, l’equip encarregat del projecte és el mateix estudi d’arquitectura que dissenyà el passeig de Llafranc. Ros es mostra confiat en el resultat que pugui esdevenir. Tanmateix, avança que no s’hi podran plantar arbres, ja que el subsol és rocós, però sí que es contempla la possibilitat de posar-hi jardineres i aconseguir una zona agradable.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Lluís Ros a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).