Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


36l/m2 inunden diversos punts de Palafrugell

Escrit per a 6 de Setembre de 2021

  • Els 35,8 l/m2 acumulats en tres hores divendres a la tarda va inundar el pavelló de patinatge i l’estació d’autobusos, entre d’altres llocs del municipi.
  • L’aiguat també va afectar a una part del ferm del carrer Torroella que es va aixecar.

El fort aiguat que va caure divendres a la tarda va deixar, pràcticament, 36l/m2 a Palafrugell. Una pluja que va caure en molt poca estona i que va provocar algunes inundacions en diversos punts del municipi. Més enllà de les habituals imatges del pavelló de patinatge o de l’estació d’autobusos, hi va haver altres punts de la vila que es van veure afectats.

Pau Lladó, regidor de Serveis de l’Ajuntament de Palafrugell destaca que a més de les afectacions de la pluja en els punts habituals també hi va haver una afectació a nivell de subministrament elèctric. Una incidència que es va solucionar en menys de 24 hores.

D’altra banda, també al carrer Torroella el fort ruixat que va caure divendres va causar que s’aixequés una part del ferm.

Pel que fa a les rieres de Tamariu i Llafranc, en aquesta ocasió no hi va haver incidències. Lladó ho atribueix a les tasques de prevenció davant dels avisos de l’arribada d’aquest episodi.

Complicat evitar aquestes inundacions

A causa de l’holografia de Palafrugell, evitar les imatges d’inundacions a la zona de l’avinguda Espanya és complicat. Pau Lladó apunta que el carrer Ample recull la majoria d’aigües de la part nord del municipi i, per tant, aquestes arriben al pavelló de patinatge.

Una situació, però que es esperen que amb les obres de l’avinguda Espanya millori. De fet, les obres d’adequació de la recollida d’aigües ja han començat durant aquest estiu.

Amb tot, durant dijous i divendres a Palafrugell es van acumular més de 45l/m2 segons dades de Meteo Palafrugell. El regidor de Serveis, Pau Lladó, fa una valoració molt positiva de les tasques de prevenció i de les actuacions que es van fer a posteriori per resoldre les incidències provocades per la pluja acumulada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *