Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’equip de govern dona la seva opinió sobre les obres del Priorat de Santa Anna

Escrit per el 11 de Gener de 2022

  • Lluís Ros, regidor d’obra pública, visita els estudis de Ràdio Palafrugell.

Ahir us informavem de la manifestació que els paradistes del Mercat de Palafrugell van efectuar de bon matí, com a protesta pel començament de les obres de la plaça del Priorat de Santa Anna, a tocar l’església de Palafrugell. Lamentaven, entre d’altres coses, la unilateralitat de la decisió de l’equip de govern, la manca de consens i l’eliminació dels aparcaments de zona blava. Més tard, feien lliurament de més de 1000 firmes a favor de la paralització del començament de les obres previstes, firmes que havien recollit al llarg del cap de setmana.

Avui, el regidor d’Obra Pública, Lluís Ros, ha visitat els nostres estudis. I ha donat la versió de l’equip de govern. En primer lloc, destacava l’acord, ja des del 2019, dels 3 partits al govern a Palafrugell (ERC, SGP i JxC) per tirar endavant aquesta remodelació. Destaca que ja anteriorment ell mateix n’havia informat a la nostra emissora (setembre 2021). Lluís Ros també esmenta la reunió informativa amb la policia que va tenir lloc a principis de desembre. Segons Ros, els paradistes van anul·lar una reunió el dia 22 de desembre amb ell i el cap de la Policia Local perquè “ja n’estaven assabentats“.

Així mateix, Lluís Ros resalta que tant ell, com l’alcalde, o el 1r tinent d’alcalde, no han rebut mai cap sol·licitut d’informació sobre l’obra. També esmenta que aquest divendres hi ha prevista la reunió que en el dia d’ahir demanaven els manifestants.

Una de les queixes esmentades durant la protesta ha estat la desaparició dels aparcaments de zona blava que hi ha a la plaça. Lluís Ros destaca els aparcaments alternatius que s’han anat fent a prop del centre. També ressalta l’acord amb Dornier per poder utilitzar l’aparcament de Can Mario, amb mitja hora gratuïta, per qui vulgui anar a comprar al centre.

Finalment, el regidor d’obra pública lamenta les pancartes i els comentaris dedicats a l’equip de govern, com les de “esteu matant el Mercat” o que s’estan carregant el centre. Així ho comentava al matinal de Ràdio Palafrugell.

Lluís Ros, aquest matí a Ràdio Palafrugell

El PSC dona suport a les manifestacions dels operadors del mercat a Palafrugell.

D’altra banda, el portaveu socialista, Juli Fernández, considera molt lamentable que el govern no escolti als afectats abans de planificar les obres de la plaça del Priorat de Santa Anna. En aquest sentit, el grup del PSC ja ha manifestat en diverses ocasions, i amb diferents iniciatives, el seu desacord amb el projecte. Segons el partit socialsta, perjudica les possibilitats d’aparcament i el funcionament diari del mercat.

El PSC considera que no es pot fer l’actuació sense contemplar prèviament l’increment de places d’aparcament al centre del poble. Juli Fernández, considera que l’única alternativa per dotar el centre del poble amb més places d’aparcament, seria afrontar una nova planta a l’actual aparcament del Casal Popular.

Juli Fernández, també denuncia que el govern “fa temps que està instal·lat en la mentida permanent, ja que sempre han manifestat que han tingut reunions amb els afectats i han buscat el consens, i ara s’ha vist que és mentida”.

La plaça del Priorar de Santa Anna, aquest matí a quarts de 9

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint