Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat sobre la seguretat intel·ligent i els ODS a Palafrugell

Escrit per el 22 de Juliol de 2021

  • Conversem amb en Pau Lladó, regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Palafrugell.
  • Lladó va presentar diverses propostes de la casa de govern relacionades amb l’augment de la seguretat intel·ligent i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la vila.

Aquest dimecres, al Matinal de Ràdio Palafrugell, vam rebre la visita d’en Pau Lladó, regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Palafrugell. Durant la conversa, Lladó va presentar diverses propostes de la casa de govern relacionades amb l’augment de la seguretat intel·ligent i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la vila.

En primer terme, en referència a l’aplicació de la seguretat intel·ligent a Palafrugell, Lladó declara que es reforçarà a través de l’augment de càmeres de seguretat al poble. A continuació, explica de quin tipus d’instal·lacions es tracten i sota quins objectius.

Seguint amb la conversa, Lladó ens parla sobre els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible. Els descriu com aquells objectius de l’Ajuntament i entitats relacionades que busquen donar resposta a l’emergència climàtica a petita escala. Per tal de contribuir així en un objectiu comú.

Una de les accions a destacar que han comportat una inversió important quant als ODS, és la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. En total ha suposat una inversió de 300.000€.

“Els ODS no són només objectius, sinó també un canvi de mentalitat”

En aquest punt de l’entrevista, Lladó assegura que els ODS no emmarquen només inversions, sinó també un canvi de mentalitat. A continuació, ho exemplifica fent menció de les iniciatives escolars o particulars. Com són, per exemple, el Jo camino, Jo recullo de l’Eva Buenaventura i la Sandra Bisbe o el projecte SOMPLATJA de l’INS Baix Empordà.

Escoltant els problemes de mobilitat dels veïns i veïnes del carrrer

D’altra banda, Lladó informa sobre les reunions que es mantenen amb els veïns i veïnes dels barris del municipi. Declara que aquestes reunions celebrades cada tres mesos, resulten “una ajuda per portar la feina al dia”.

En segon lloc, el regidor de mobilitat exemplifica el resultat d’aquestes reunions fent pública una de les propostes dels veïns i veïnes de Calella que ha estat aprovada: La construcció d’una pista de bàsquet al Prat Xirlo de Calella.

Per últim, un dels temes que menciona Lladó, -però que queda pendent de conversar amb l’Isidre Tenas, regidor d’esports– , és la construcció de la pista tancada de l’Escola Barceló i Matas.

A continuació, adjuntem la conversa completa amb en Pau Lladó, regidor de mobilitat a l’Ajuntament de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).