Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Balanç positiu del projecte SOMPLATJA de l’INS Baix Empordà

Escrit per a 7 de Juny de 2021

  • Conversem amb tres alumnes representants del grup de 3r d’ESO que ha dut a terme el projecte SOMPLATJA: La Salma, en Roberto i en Javier.
  • El projecte per conscienciar a l’alumnat sobre la conservació del medi natural del nostre territori, ha estat reconegut per l’Àrea de Medi Ambient.

A Ràdio Palafrugell vam mantenir una conversa amb el coordinador de serveis comunitaris de l’INS Baix Empordà, en Juanjo Muñoz. Durant la qual vam presentar el projecte SOMPLATJA: un projecte per conscienciar a l’alumnat sobre la conservació del medi natural del nostre territori. En l’actualitat, el projecte ha finalitzat coincidint amb el final del curs escolar. En aquest sentit, ens traslladem a les seves instal·lacions per rebre a tres alumnes representants del grup de 3r d’ESO que ha participat en el SOMPLATJA; La Salma El Fatni, en Roberto Carrillo i en Javier Santa.

En primer lloc, una de les alumnes representants del grup de 3r d’ESO participant en el projecte, la Salma El Fatni, recorda els objectius del projecte SOMPLATJA.

Tot seguit, l’alumne Roberto Carrillo, exposa quin ha estat el procés del projecte durant el curs. Un procés que ha comptat amb tres visites a la platja del Canadell i una classificació dels residus recollits.

A continuació, preguntat sobre la tipología dels residus recollits, en Roberto declara que d’entre els més comuns es troben les burilles, els plàstics i els vidres.

Reconeixement per la feina feta

D’altra banda, cal remarcar que el projecte SOMPLATJA, ha rebut un diploma de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell. En aquest guardó es reconeix la feina dels i les alumnes implicats en el projecte.

Tal com declaren els alumnes a continuació, la visita de Medi Ambient va ser aprofitada per presentar una proposta: Cendrers gratuïts a les platges.

En tercer lloc, l’alumne Javier Santa comparteix que han après molt amb el projecte. I alhora, que cal conscienciar a la ciutadania perquè si no s’hi fixa, no s’adona de la quantitat de residus a les nostres platges.

Per últim terme, la Salma El Fatni afegeix que el projecte traspassa les fronteres del centre educatiu: els amics i amigues i pares i mares també han estat informats. A partir d’aquí, per informar a la ciutadania, els i les alumnes del grup han treballat en una campanya divulgativa pel SOMPLATJA.

Podeu accedir a l’entrevista completa amb els alumnes representants del grup de 3r d’ESO de l’INS Baix Empordà al reproductor de continuació.

WEB: www.insbaixemporda.cat
INSTAGRAM: insbaixemporda


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *