Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jo camino, jo recullo; La iniciativa que lluita contra els residus a Palafrugell

Escrit per el 1 d'Abril de 2021

  • Les palafrugellenques Eva Buenaventura i Sandra Bisbe són les impulsores de la iniciativa Jo camino, jo recullo.
  • A continuació comparteixen els orígens de la la iniciativa, quins són els resultats i l’activitat actual a les xarxes socials.

Després de localitzar la iniciativa Jo camino, jo recullo a les xarxes socials, vam establir contacte amb les protagonistes de la iniciativa; Les palafrugellenques Eva Buenaventura i Sandra Bisbe. Les quals, amb una visita a les instal·lacions de Ràdio Palafrugell, han compartit amb l’audiència sota quins objectius treballa la iniciativa i com van començar.

En primer terme, l’Eva va ser l’encarregada d’impulsar el projecte a les xarxes socials. Així ens explica com va començar a donar forma a la iniciativa.

La iniciativa Jo camino, jo recullo, compta amb la col·laboració de l’Àrea de Qualitat Urbana

A l’hora de dur a terme l’activitat de recollida, l’Eva i la Sandra es van adonar que alguns dels residus i la trobada de petits abocadors no entrava dins de les possibilitats de la seva recollida. En aquest sentit, compten amb la col·laboració de l’Àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell.

Seguint en el mateix punt, l’Eva afegeix que s’hi ha arribat a trobar pots de pintura, estufes o materials d’obra. En aquest sentit, consideren que cal informar més a la ciutadania i empreses dels recursos quant a la gestió dels residus.

Amb l’arribada de la pandèmia, l’Eva i la Sandra han vist augmentat el nombre de residus relacionats amb material sanitari com mascaretes o guants d’un ús. A continuació, aprofiten els nostres micròfons per fer una crida a la conscienciació individual i l’educació ambiental quant a reutilitzar i reciclar.

Sobre l’actual presència del projecte en les xarxes, ambdues impulsores comparteixen que la iniciativa ha tingut una molt bona acollida a Instagram. Tot seguit, aprofiten a agrair la participació ciutadana.

Jo camino, jo recullo

Per concloure, podeu acabar d’escoltar la conversa completa amb l’Eva Buenaventura i la Sandra Bisbe al reproductor a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).