Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“La situació a les escoles canvia cada hora”: Emi Garcia, directora del Torres Jonama

Escrit per el 25 de Gener de 2022

  • És constant l’entrada d’alumnes positius.
  • Aquest dilluns al matí tenien fins a 8 grups confinats, amb un “a punt de caure”.

Seguim amb les converses amb les direccions dels diferents centres escolars de la vila. Avui (dilluns) en fem la quarta, amb la directora del col·legi públic Torres Jonama de Palafrugell, popularment conegut com “la vila”. Anteriorment, hem parlat amb el Vedruna, Baix Empordà i Barceló i Matas.

Emi Garcia destaca que la situació canvia constantment, a cada hora que passa. En el moment de fer aquesta xerrada (dilluns matí), l’escola tenia 8 grups confinats, a més d’un a punt d’afegir-s’hi. Són 8 grups de 19. De tots aquests grups només un grup-aula no té cap positiu.

La directora del Torres Jonama ens recorda el procediment que a dia d’avui es practica a nivell d’educació infantil i primària. De com s’identifiquen els positius i aquests es comuniquen de manera pertinent.

El maldecap de substituir els professors

Parlem dels professors. Com ja hem explicat en els reportatges previs, les baixes per ser positius dels i les mestres ha estat un dels grans maldecaps als centres escolars, i com poder-los substituir en el temps més breu possible. 7 dels 42 mestres de l’escola estan ara mateix de baixa. L’Emi ens ho explica.

Emi Garcia ens recorda que un dels grans problemes que hi ha és aquests canvis de protocol que hi ha hagut (i potser hi ha, encara) i de com fer-ho entendre a les famílies. Qualifica el protocol de poc clar i que es mou dins una àmplia ambigüitat, que pot donar lloc a moltes diferents interpretacions. La sort, segons la directora, és que malgrat la capacitat de contagi de la malaltia, els casos no han estat greus, almenys a l’escola. Fa esment, també, i especialment, al bon sentit comú de la majoria de les famílies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).