Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Borromeo de l’Institut Baix Empordà: “En algunes especialitats no acaben arribant mai les substitucions”

Escrit per el 20 de Gener de 2022

  • A l’Institut Baix Empordà hi ha aproximadament el 10% dels alumnes i docents confinats.
  • El professorat està disposat a fer hores extres.

Seguim amb les converses amb els centres educatius. Ahir repassàvem la situació de l’Escola Vedruna-Prats de la Carrera amb la directora Anna Vilà i avui ens posem en contacte amb Joan Borromeo, director de l’Institut Baix Empordà.

El director explica que en aquests moments hi ha més de cent alumnes confinats dels 1.127 que hi ha matriculats. Pel que fa al professorat, hi ha 12 docents de baixa dels 123.

Ahir va registrar-se un rècord d’alumnes confinats a les aules de Catalunya. Actualment són 111.786 els estudiants que no van a les aules i en un dia van detectar-se 12.508 nous contagis.

Protocol diferent que a infantil i primària

El protocol d’actuació davant dels casos positius a l’institut és diferent que a les escoles d’infantil i primària i no hi ha diferències entre l’ESO, el batxillerat o els cicles formatius. La principal particularitat és que no es confinen els grups sencers, sinó només als alumnes que no estan immunitzats, sigui perquè no han passat la malaltia o no estan vacunats. Aquests han de fer l’aïllament d’una setmana.

La possibilitat que hi pugui haver alumnes en aïllament i d’altres que no, fa que encara sigui més difícil el control que té la direcció davant dels nombrosos casos positius. Per tant, aquesta situació obliga a adaptar-se a les aules sigui mitjançant càmeres i fer la classe presencialment i en línia, o també, penjant els exercicis a les plataformes com Google Classroom o Moodle.

Afegeix que si en una classe hi ha molts alumnes confinats o professors en aïllament, les classes es fan al 100% virtuals. En aquest cas, l’alumnat que va al centre les pot seguir des de les aules amb un ordinador.

Comprensió davant dels canvis de protocol

Tot i la situació actual, Joan Borromeo es mostra comprensible davant les adaptacions que es fan des d’Educació i Salut. Afegeix que és normal que calgui anar-se adaptant perquè la situació va canviant constantment.

Per altra banda, detalla que moltes persones van tornar contagiades a les aules després de les festes nadalenques. Opina que caldria haver-se esperat una setmana més per reprendre les classes.

A més, afegeix que el professorat està fent hores extres per cobrir les guàrdies, les baixes i està treballant fora del seu horari. En aquest cas, Borromeo agraeix el seu esforç.

Falta de professors i professores

En el cas de l’Institut Baix Empordà fan falta docents per a cobrir les baixes. Borromeo explica que n’hi ha que renuncien als nomenaments pels pocs dies que duren les substitucions i que, en algunes especialitats, les llistes són buides i que no acaben arribant mai els substituts.

Per acabar, el director del centre apunta que hi ha moltes famílies preocupades que truquen al centre. En aquest cas, els demana paciència i es mostra confiat que això, tard o d’hora, acabarà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).