Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Paqui Cruz del Barceló i Matas: “Abans de festes només havíem tingut un grup confinat, ara ja en són cinc”

Escrit per el 22 de Gener de 2022

  • A l’Escola Josep Barceló i Matas hi ha 5 grups i 6 mestres confinats.
  • Es demana que es respectin els aïllaments.

Seguint les converses amb els diferents centres educatius de Palafrugell per conèixer la seva situació epidemiològica, ara ens posem en contacte amb l’Escola Josep Barceló i Matas. La directora del centre, Paqui Cruz, explica que el segon trimestre ja va començar complicat, però que s’ha agreujat després de les festes nadalenques. Ara hi ha cinc grups i sis mestres confinats.

Per altra banda, Cruz es mostra crítica amb els canvis de protocol sobtats que han causat dubtes entre les famílies i una situació que defineix com a caòtica, tot i la reunió que es va fer amb el conseller d’Educació, Josep González Cambray. En aquest sentit, es mostra comprensible que s’hagin d’anar adaptant els protocols segons la situació, no obstant això, demana més previsió.

No obstant això, apunta que ja s’han substituït les baixes que hi ha al centre.

Els protocols de seguretat

Cal recordar que a Infantil i Primària, a part de les normes de ventilació, higiene de mans i separació ja aplicades amb l’inici de la pandèmia, hi ha un nou protocol que obliga a confinar una aula quan hi ha 5 casos positius o més d’un 20%. Abans, es confinava quan hi havia només un cas positiu al grup.

En cas de menys contagis, només fa l’aïllament la persona que ha donat positiu o que ha de fer-lo per ser contacte estret amb una persona malalta. Les direccions dels centres disposen de l’eina Traçacovid per poder conèixer l’estat de l’alumnat.

Remarca que, tot i el protocol vell, al primer trimestre només hi va haver un grup confinat. En canvi, ara n’hi ha cinc i a cada classe hi ha estudiants positius.

Si hi ha un cas positiu a l’aula, els alumnes i el professorat afectat té dret a un test d’antigen ràpid (TAR) gratuït amb supervisió en una farmàcia o en un centre d’atenció primària, segons l’edat de l’alumne. En aquest sentit, la directora del centre comenta que hi va haver dubtes entre les famílies i un retard fins que no apareixia el permís a La Meva Salut per fer-se la prova.

“Quan es tancarà l’escola?”

Per altra banda, afegeix que les famílies li pregunten quan es tancarà l’escola. En aquest sentit, Cruz remarca que se seguiran totes les normes del Departament d’Educació i que, per ara, la normativa indica que les classes han de ser presencials. En tot cas, remarca que independentment de la situació, es tractarà de la millor manera l’alumnat.

També demana comprensió a les famílies i que es respectin els aïllaments establerts, seguint els protocols en cada moment.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).