Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Anna Vilà del Vedruna-Prats de la Carrera: “Falten mestres”

Escrit per el 19 de Gener de 2022

  • Actualment, el 25% de docents està de baixa.
  • La directora del Vedruna-Prats de la Carrera apunta que falten mestres per poder substituir les baixes.

Ràdio Palafrugell enceta una roda de converses amb les direccions dels centres educatius de Palafrugell per conèixer quines són les afectacions de la pandèmia a les escoles i instituts. Comencem parlant amb la directora d’infantil i primària del Vedruna-Prats de la Carrera, Anna Vilà.

Primer de tot, explica que ara a l’escola Vedruna de Palafrugell hi ha 40 alumnes que han donat positiu a les diferents aules i que ha suposat el confinament de 4 classes. A més, hi ha 18 alumnes que no van tornar de les festes nadalenques i 37 estan confinats per tenir contactes estrets positius en el seu nucli familiar.

Per altra banda, hi ha 9 mestres de baixa dels 35 que formen la plantilla d’infantil i primària, és a dir, el 25%.

Dificultat per trobar substituts

Anna Vilà explica que la principal dificultat dels centres concertats és trobar substituts per cobrir les baixes, ja que molts docents s’han incorporat a la plantilla pública amb l’augment de la demanda. Per poder reduir la mancança es va proposar incorporar estudiants del darrer curs d’Educació Infantil i Primària, però el Departament d’Educació no va acceptar la proposta.

Una altra alternativa seria la possibilitat d’incorporar docents que disposin d’altres titulacions. No obstant això, el principal problema és que el Departament no assumiria l’increment de la despesa i recauria directament a les famílies.

No se senten discriminats per Educació

Tot i les dificultats que s’explica des del centre concertat, Anna Vilà apunta que no se senten discriminats pel Departament d’Educació. Detalla que els van incrementar la plantilla en un docent més per la pandèmia i que també assumeix els costos de les substitucions.

Vilà detalla que a les llistes hi ha professionals apuntats que si renuncien a cobrir les substitucions perquè són a les concertades, perden els punts que disposen a la llista. A més, apunta que les substitucions solen ser molt curtes i que de vegades, acaben sent de només 4 dies.

Per acabar, Anna Vilà apunta que la variant òmicron ha fet veure situacions que amb les variants anteriors no s’havien produït. Diu que abans poques vegades hi havia contagis dins de l’aula.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).