Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local aposta per la sostenibilitat

Escrit per a 31 de Juliol de 2020

  • Ebikes Area cedeix a la Policia Local de Palafrugell una bicicleta elèctrica per fer tasques al centre de la vila.
  • Pau Lladó no descarta que en el futur s’adquireixin més bicicletes per fer patrullatge als nuclis de platges.

Emmarcat en la política de pacificar la zona centre de Palafrugell i alliberar-la de cotxes, l’Ajuntament ha adquirit una bicicleta elèctrica. Aquesta serà utilitzada per la Policia Local de Palafrugell per fer actuacions al centre de la vila. Així, tan el consistori com la Policia Local aposta per la sostenibilitat amb aquesta nova eina.

L’empresa EBikes Area de Palafrugell ha cedit a l’Ajuntament una bicicleta elèctrica. Es tracta d’una bici que es fàcilment identificable ja que porta el logotip de la Policia Local que serà la que la utilitzarà. Pau Lladó, regidor de Mobilitat destaca que aquesta només es farà servir per la zona centre. Una nova adquisició que s’emmarca dins la política de tenir un centre de la vila lliure de fum i soroll.

Una línia que també es pot veure amb l’ampliació de carrers de Palafrugell que són zona 30, en el que la bicicleta hi té preferència. Aquesta primera unitat servirà com a prova pilot i Lladó no descarta que en el futur aquest tipus de transport també es pugui utilitzar als nuclis de platja.

Com remarca Lladó, la voluntat de la Policia Local, i del consistori en general, és una aposta per la sostenibilitat.

Característiques de la bicicleta

D’altra banda, també ens hem posat en contacte amb Martí Vidal, d’EBikes Area per saber les característiques d’aquesta bicicleta. Vidal detalla que és un model trekking.

A diferència d’un patinet elèctric, no hi ha un accelerador, sinó que funciona a partir del moviment dels pedals. Així, perquè el motor s’engegui cal que la bici estigui en moviment.

Martí Vidal també explica que aquest model gaudeix de tres assistències diferenciades que el conductor pot escollir.

D’altra banda, a petició expressa de la Policia Local, han incorporat una motxilla a la part posterior de la bicicleta per tal que els agents hi pugin guardar les eines que necessita l’agent.

Per últim, aprofitant l’avinentesa, també hem comentat la situació de l’empresa davant la crisi de la COVID-19. En aquest sentit, Martí Vidal remarca que des que va acabar l’Estat d’Alarma han anat millorant.

Des d’aquesta setmana ja es pot veure aquesta bicicleta elèctrica pel nucli antic de Palafrugell. De cara al futur no es descarta que aquest tipus de transport arribi també als nuclis de platja.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *