Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La bicicleta segueix guanyant terreny a Palafrugell

Escrit per el 11 de Maig de 2020

L’Ajuntament de Palafrugell ha senyalitzat i arranjat un nou espai per connectar les vies ciclistes amb el nucli de la població. Per aquest motiu, a la zona propera el cementiri municipal s’ha realitzat aquesta acció que també permet començar a crear una connectivitat amb la xarxa Pirinexus que ja creua el municipi.  Així doncs, la bicicleta segueix guanyant terreny a Palafrugell.

El fet que la xarxa Pirinexus creui el municipi per un itinerari més cèntric i menys perifèric que l’actual és un dels objectius que s’ha marcat el municipi. Així ho remarca Pau Lladó, regidor de Mobilitat.

D’altra banda, aquest repte, també va lligat amb el Pla Director de la Bicicleta de Palafrugell. Aquesta actuació s’ha fet a la zona del carrer Joan Maragall, al camí que porta al cementiri. En aquest sentit, aquesta via ha passat a zona 30 ja que vehicles a motor i bicicletes comparteixen espai.

En aquesta línia, fomentar l’ús de la bicicleta, és a més un pol d’atracció cap a un turisme sostenible. Així, també s’assoleix un dels reptes de mandat de fer un municipi més segur i sostenible.

Fer la ruta Pirinexus més atractiva

La ruta Pirinexus és una ruta cicloturística de més de 300 km que aprofita el traçat de les vies verdes que les enllaça per camins, carrers, carrils bici, etc…. Aquesta connecta de forma circular Girona amb França. Malgrat que Palafrugell forma part d’aquesta xarxa Pirinexus la ruta discorre per camins secundaris o vials en desús o tancats. Per tant, les modificacions que s’hi estan fent la volen fer més atractiva. Lladó avança quines seran les properes actuacions en aquesta línia.

Malgrat la incertesa actual, i les restriccions pressupostàries, Pau Lladó s’ha mostrat convençut de poder continuar fent actuacions en aquest sentit.

Amb tot, el que està clar és que la bicicleta segueix guanyant terreny a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).