Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La mobilitat a Palafrugell passa per l’Smart City

Escrit per el 27 de Febrer de 2020

  • El Regidor de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó, adelanta com seran els futurs projectes de mobilitat a la vil·la.
  • L’Smart City donarà el tret de sortida amb la implantació d’aparcaments intel·ligents.

Des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, s’està treballant perquè el municipi sigui un lloc el més social, segur i sostenible possible. Així doncs, per tal d’aconseguir-ho, s’han començat a posar en marxa tot un seguit de projectes. Pau Lladó, remarca que la mobilitat del futur a Palafrugell passa per l’Smart City.

Aquests propòsits, tot i no tenir uns terminis molt delimitats, no tardaran en donar resultats. Aquest és el cas de la implantació de l’Smart City; una idea que, tot i haver patit entrebancs, està previst que comenci a funcionar a partir de la setmana vinent. El regidor de Mobilitat, Pau Lladó, remarca que aquest projecte és la primera pedra per resoldre els problemes de mobilitat a Palafrugell.

La instal·lació dels aparcaments intel·ligents la va avançar Lladó l’octubre del 2019 a Ràdio Palafrugell. Malgrat que s’havia de començar a implantar abans de finalitzar l’any, van sorgir problemes per trobar un punt de llum a l’aparcament del Casal.

La mobilitat a Palafrugell passa per l'Smart City
El pàrquing del Casal serà el primer que tindrà la tecnologia d’aparcaments intel·ligents. En les properes setmanes començarà a instal·lar-se aquesta eina, segons Pau Lladó

Sense accidents al Torres i Jonama

Un altre punt a tractar és el tema dels carrils aptes per les bicicletes. Un repte sobre el qual se’n poden conèixer les intencions a través d’en Pau Lladó.

Tanmateix, aquest és un projecte que ha anat molt lligat als canvis direccionals de certs carrers. Una de les vies afectades per aquesta iniciativa va ser el carrer Torres Jonama. Una via majoritàriament comercial en la que el canvis efectuats ja han donat els seus fruits: 0 accidents quan la mitjana era de 12 per any. En aquest sentit, un cop més, Lladó remarca que abans de fer un canvi de direcció es fan estudis previs per valorar-ne l’eficàcia.

Per últim, Pau Lladó, ha posat sobre la taula altres projectes en els quals s’estan centrant. Unes idees que quedaran ben explicades en una web que s’ha plantejat obrir el més aviat possible. L’objectiu d’aquesta interacció és poder donar explicacions sobre tot allò que s’està portant a terme. D’altra banda, també es vol incentivar el porta a porta amb els veïns, no només per informar-los sinó també per agafar idees sobre altres projectes referents a la mobilitat.

Trobareu l’entrevista sencera amb Pau Lladó al voltant de la mobilitat a Palafrugell passa per l’Smart City al següent arxiu:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).