Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La fusió entre gastronomia i arquitectura

Escrit per el 15 d'Abril de 2021

  • El xef Quim Casellas del restaurant Casamar de Llafranc i l’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià seran els protagonistes de la conferència organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona.

Sota el títol “Arquitectura i Gastronomia: La mise en place de l’espai gastronòmic”, els palafrugellencs Quim Casellas i Anna Sabrià inauguran el cicle de conferències organitzat per la Càtedra de la Universitat de Girona (UdG). Aquesta xerrada tindrà lloc a les 18h i es podrà seguir per la plataforma Zoom.

Anna Sabrià explica que aquesta conversa amb en Quim, s’emmarca en un cicle que vol demostrar el paper de l’arquitectura dins del turisme i la gastronomia. Així, els dos palafrugellencs inauguraran aquest cicle que organitza la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG.

Així malgrat que en un primer moment, sembla que no hi hagi cap relació entre aquests dos móns, Sabrià posa com a exemple l’experiència del restaurant Les Cols d’Olot i el despatx d’arquitectes RCR, també olotins.

El lligam d’Anna Sabrià amb la gastronomia és extens. De fet, la palafrugellenca va ser l’encarregada de dissenyar la darrera reforma del Restaurant Casamar. Sabrià detalla que “l’únic” que va fer és intentar plasmar la idea que tenia Quim Casellas. En aquest sentit, el xef del Casamar, explica que va ser una reforma total i focalitzada en millorar la forma de treballar a la cuina.

La importància d’allò que passa desapercebut

Casellas apunta que gràcies als canvis fets fa 3 anys enrere s’han aconseguit noves dinàmiques en la manera de treballar. Així, un dels punts més destacats va ser poder treballar amb llum natural i que la cuina sigui oberta.

En aquesta línia, Anna Sabrià remarca que en aquests casos, el més rellevant és allò que no sempre és visible. Així, per tenir una bona experiència també es important la il·luminació, l’acústica, etc..

Per últim, Quim Casellas també ha valorat el Sol de la Guia Repsol que va rebre per primera vegada el Restaurant. Així, ha explicat que és una nova recompensa per tota la feina que porten fent des de fa anys.

La conferència serà des del Restaurant Casamar, però només es podrà seguir en línia. L’enllaç i els codis per accedir-hi són els següents: https://bit.ly/3sfmez0 (Meeting ID: 385 192 8811 / Passcode: CGCT).

D’altra banda, podeu recuperar les entrevistes íntegres amb Anna Sabrià i Quim Casellas en els següents arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).