Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació ICSuro i AECORK entreguen la 5a beca del Màster en Begudes Fermentades

Escrit per el 30 de Març de 2021

  • L’estudiant escollida ha estat l’Anna Cubo Bayó, qui a continuació ens exposa el contingut i metodologia del seu treball.
  • El treball de l’Anna és un estudi de l’impacte sensorial dels volàtils del suro en cervesa.

En el matinal de Ràdio Palafrugell, contactem amb Anna Cubo Bayó, l’estudiant guanyadora de la 5a beca Fundació ICSuro i AECORK  del Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili. L’estudi premiat analitza l’impacte sensorial dels volàtils del suro en cervesa. Tot seguit, Anna Cubo ens exposa els continguts i metodologia de l’estudi, així com els resultats finals de l’anàlisi a l’ICSuro.

Primer de tot, l’Anna introdueix en el contingut del seu Estudi de l’impacte sensorial dels volàtils del suro en cervesa.

Pel que fa a la metodologia, l’estudi engloba dues anàlisis diferents: un tast i un estudi a través d’un cromatògraf de gasos facilitat per la Fundació Institut Català del Suro.

En conclusió, els resultats van determinar que l’aplicació dels taps de suro en la cervesa influeix en el seu sabor.

“L’aportació dels taps del suro en la cervesa és positiva”

En referència a la beca, el director de la Fundació ICSuro Albert Hereu la presenta dins del marc de la recerca en tapament. Afegeix que l’edició d’enguany, ha servit per comprovar que “l’aportació dels taps del suro en la cervesa és positiva” i suposa una oportunitat d’obrir nous mercats pels taps de suro.

En aquest sentit, Cubo comparteix que la beca li va oferir la possibilitat de conèixer la vila de Palafrugell i la seva tradició surera. Així com, l’oportunitat de complementar l’estudi amb l’anàlisi cromatogràfica a l’ICSuro.

Per conèixer amb més detall la trajectòria professional i continguts de l’estudi de l’Anna Cubó Bayó, adjuntem l’entrevista a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).