Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat sobre l’activitat de la Fundació Institut Català del Suro

Escrit per a 22 de Febrer de 2021

  • El laboratori de la Fundació Institut Català del Suro celebra vint anys de servei i augmenten les consultes sobre possibles projectes relacionats amb el suro durant el 2020.
  • Altrament, coneixem al sector del suro com un sector regeneratiu, l’adhesió de la Fundació ICS amb #porelclima i la Guia de Qualitat del Suro per GO SUBER amb la Maria Verdum.

A Ràdio Palafrugell, ens proposem d’exposar els projectes en els quals es troba treballant la Fundació Institut Català del Suro. Per conèixer de primera mà l’actualitat sobre l’activitat del centre, conversem amb el seu director, l’Albert Hereu. D’altra banda, també comptem amb la col·laboració de la Maria Verdum, directora tècnica del projecte Go Suber, per conèixer la nova Guía de Calidad del Corcho.

D’una banda, el laboratori de l’ICS Cork Center Lab, celebra el seu vintè aniversari al servei de la indústria surera i vitivinícola. Tot seguit, escoltem com l’Albert ens presenta la feina del laboratori, el qual treballa continuadament per promoure la qualitat i competitivitat del sector surer.

Una bona mostra de l’interès creixent del sector surer, és l’augment de consultes sobre projectes amb suro. Tal com confirma l’Albert al llarg de l’entrevista, la Fundació ha rebut 16 consultes més que l’any anterior.

Des de la Fundació, atribueixen l’augment de consultes a la conscienciació del suro com una alternativa natural que va en sintonia amb les necessitats de la crisi climàtica.

El sector surer, un sector regeneratiu

En segon lloc, el director de l’ICS ens avança que actualment, s’ha reforçat la idea de sostenibilitat amb diversos estudis que han corroborat que l’emissió de Gasos Efecte Hivernacle del sector surer català és menor que la seva retenció. És per això que es considera el sector surer català com un sector regeneratiu perquè la seva activitat afavoreix la descarbonització de l’economia.

Un bon exemple del treball per la sostenibilitat productiva de l’ICS, és l’adhesió a la comunitat #PorElClima. Tot seguit, l’Albert ens explica les raons de l’adhesió amb la comunitat que busca accelerar l’acció climàtica.

En particular, la bona gestió de les alzines sureres també és una línia de treball important per l’ICS per tal de continuar lluitant pel canvi climàtic. A continuació l’Albert avança a Ràdio Palafrugell que en un futur, l’ICS treballarà en iniciatives per presentar aquesta gestió a la indústria mundial.

La Guía de Calidad del Corcho del projecte GoSUBER

D’altra banda, en el marc del Grup Operatiu Go SUBER, s’ha creat una nova Guía de Calidad del Corcho, una guia que exposa les diferents qualitats del suro a tots els públics. A continuació, en parlem amb la Maria Verdum, directora tècnica del projecte.

Fundació Institut Català del Suro
Font: icsuro.com

La guía és un manual que acompanya l’eina Cork Class: Un programa que permet conèixer la qualitat del suro.

Seguint en el mateix punt, Verdum ens avança que es tracta d’una guia il·lustrada. Fet que facilita el seguiment dels criteris de classificació de l’eina Cork Class.

Altrament, la guia suposa una eina de divulgació dels boscos d’alzina surera per als sectors forestals i l’educació secundària.

Per concloure, adjuntem l’entrevista completa amb l’Albert Hereu, director de la Fundacio Institut Català del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *