Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘En els bons i mals moments compta amb mi!’: el mural d’Anna Grimal dedicat a la salut mental

Escrit per el 26 de Novembre de 2021

  • S’han pintat quatre murals a Palafrugell per conscienciar sobre la salut mental.
  • Diverses associacions i alumnes del municipi també han ajudat en pintar-los.

Tal com ja vam explicar a través de Ràdio Palafrugell, la comissió de Salut Mental de Palafrugell ha impulsat la iniciativa de pintar quatre murals en diferents punts del municipi per reduir l’estigma de la salut mental. Les il·lustracions han anat a càrrec de quatre artistes palafrugellenques i els lemes han estat ideats per part de l’alumnat de l’Institut Frederic Martí, el Centre Prats de la Carrera i l’Escola Sant Jordi.

Un d’aquests se situa a la plaça Can Bech, davant de l’Ajuntament de Palafrugell, i ha estat pintat per la il·lustradora Anna Grimal. L’autora considera que és una iniciativa molt encertada perquè permet apropar la salut mental a la població, especialment entre les generacions més joves. Així, poden tenir eines per detectar i entendre casos pròxims.

Els lemes van ser ideats per estudiants, però les artistes van poder escollir el que preferien entre aquells. En aquest cas, Grimal va triar ‘En els bons i mals moments compta amb mi!’ perquè el considera molt encertat. A partir d’aquest, va començar a dissenyar la il·lustració i en va fer quatre versions diferents.

Diverses entitats i alumnes del poble van ajudar a pintar els murals. Prèviament, se’ls van oferir classes per conèixer les nocions bàsiques de com pintar, recomanacions i una justificació de la paleta cromàtica escollida. En el cas d’Anna Grimal, la van acompanyar la Fundació TRESC, l’Associació de Família i salut mental i AREP. Explica que el fet de treballar amb altres persones li ha permès conèixer més sobre la salut mental.

La il·lustradora explica que pintar un mural sempre suposa un repte per les dimensions més grans, però també pels diferents materials de les parets. Recordem que Grimal ja ha pintat diversos murals, entre ells, el descobert el 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Mont-ras, que reivindica el feminisme.

Per acabar, recordar que aquesta és una de les diverses iniciatives que s’organitzen per donar visibilitat a la salut mental i trencar estigmes. Totes aquestes aniran recopilades en un vídeo que s’enviarà a La Marató de TV3, enguany dedicada en aquests problemes de salut que afecten una de quatre persones en algun moment de la vida.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).