Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell impulsa una campanya entorn la Salut Mental

Escrit per el 20 d'Octubre de 2021

  • La Comissió de Salut Mental de l’àrea de Benestar Social de Palafrugell promou aquesta iniciativa coincidint amb el fet que La Marató de TV3 estarà dedicada a la salut mental.

La Comissió de Salut Mental de l’Ajuntament de Palafrugell es va crear el 2017 amb la intenció de donar visibilitat a un tema tabú. En aquest sentit, per continuar trencant estigmes i sensibilitzar a la població hi ha en marxa diverses iniciatives. Totes aquestes es recolliran en un vídeo que es farà arribar a La Marató de TV3 que enguany està dedicada als problemes de salut mental.

Segons els estudis, una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la vida. No obstant això, és encara un tema tabú i del que no se’n parla. Amb aquesta voluntat a Palafrugell s’ha impulsat una campanya per parlar de la salut mental. Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell, recorda que al municipi es va crear una comissió referent al tema l’any 2017.

Un dels objectius que es persegueix des de la Comissió és acabar amb l’estigma que hi ha envers les persones que pateixen algun tipus de malaltia mental. Així, aprofitant que enguany La Marató està dedicada a la salut mental s’han organitzat diverses activitats. Sònia Martinoy, de l’àrea de Benestar Social, destaca la implicació de diversos col·lectius del municipi.

La salut mental i els joves

Entre els efectes de la pandèmia de la COVID hi ha que aquesta ha accentuat els problemes de salut mental. A més, un dels col·lectius que més ha patit ha estat el dels joves. En aquest sentit, diverses de les activitats de la campanya van enfocades en aquest col·lectiu. Tanmateix, des de la Fundació TRESC s’estan fent tallers als instituts de Palafrugell, com explica Anna Maria Roca.

D’aquesta manera se’ls ofereix al jovent l’oportunitat de parlar sobre els seus sentiments i demanar ajuda si ho necessiten. En aquesta línia, crear aquests espais de diàleg ajuda a normalitzar els problemes associats amb la salut mental. Així, segons Roca serà més fàcil que els joves no esperin massa demanar ajuda.

Recull en vídeo de totes les activitats

Per tal de recollir totes les activitats que es faran durant aquesta campanya es farà un vídeo resum. Serà un audiovisual que comptarà amb la participació de l‘Escola de Música que estan elaborant una cançó. La gravació d’aquesta cançó es farà el proper 12 de novembre a les 10h a La Pedrera. Des de la Comissió de Salut Mental es fa una crida a participar en l’enregistrament del vídeo.

A més, es posarà a disposició de les persones un número de telèfon en el que es podran fer donacions per a la Marató de TV3. Les activitats, a més dels tallers de sensibilització als instituts, també inclouen una xerrada el proper 28 d’octubre, una exposició fotogràfica i una pintada de graffitis, entre d’altres. Podeu recuperar la conversa al voltant de la campanya per parlar de la Salut Mental al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).