Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mont-ras inaugura un mural per reivindicar el feminisme

Escrit per a 25 de Novembre de 2021

  • L’acció la impulsat l’Associació sociocultural ‘Mont-ras al cor’ i l’autora és l’aritsta palafrugellenca Anna Grimal.
  • L’acte ha comptat amb la presència de la secretària del departament de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda.

Coincidint amb el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, Mont-ras ha descobert un mural per reivindicar el feminisme. Aquesta iniciativa va néixer per part de l’Associació sociocultural ‘Mont-ras al cor‘. Joaquima Beleña, detalla a Ràdio Palafrugell que la idea va sorgir per contrarestar el discurs de l’ultradreta que va aconseguir un grapat de vots al municipi en les darreres eleccions al Parlament.

A la paret de la llar d’infants El gira-sol, a l’avinguda Catalunya de Mont-ras es pot veure un mural per reivindicar el feminisme. Una obra que ha estat elaborada per la palafrugellenca Anna Grimal i que s’inaugura avui dimecres. Precisament l’artista avança que la il·lustració es basa en una frase de Coco Chanel i que mostra com tot un grup lluita per una mateixa causa.

Per la seva banda, Joaquima Beleña, una de les impulsores de la creació d’aquest mural explica com va sorgir la idea de crear-lo. Així, detalla que tot va començar amb els resultats de les darreres eleccions al Parlament, en les que la ultradreta va obtenir 58 vots que van suposar el 7,5% del total.

Joaquima Beleña és regidora de l’Ajuntament de Mont-ras, per això primer va intentar que fos el consistori que impulsés la iniciativa. El fet, però, que no s’avancés en el projecte va provocar que el mural es liderés des de l’Associació ‘Mont-ras al cor’. En aquest moment es van posar en contacte amb l’Anna Grimal que ha el·laborat una il·lustració que, segons Beleña, reflecteix el que buscaven.

Mural feminista elaborat per Anna Grimal, visible des de l’avinguda Catalunya

Presència del departament de Feminismes

La inauguració ha comptat amb la presència de Montserrat Pineda Lorenzo, secretària del departament de Femenismes de la Generalitat de Catalunya. Una assistència que es posa en valor i que per això, s’ha decidit inaugurar el dia abans del 25N.

A més, l’acte també ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa Vanessa Peiró i de les dues regidores d’Acord Municipal per Mont-ras, impulsores del projecte: Joaquima Beleña i Irene Genís.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *