Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un mural a la Biblioteca anima a la lectura

Escrit per a 28 de Juliol de 2021

  • L’obra és una creació conjunta de Montse Abril, Bruna Valls i Anna Grimal.

La Biblioteca de Palafrugell llueix a una de les parets de la Sala polivalent, un mural artístic que pretén incentivar la passió per la lectura. El mural és obra de Montse Abril (nom artístic de Montse Català), Bruna Valls i Anna Grimal, membres del col·lectiu Arteca. Les tres artistes van pintar l’obra durant tres dies del mes de juliol, creant un mural fet a tres mans, ple de vida i color.

Així ens explica la creació l’Anna Grimal

Promocionant la lectura

Cadascuna de les tres artistes, amb el seu estil, ha desenvolupat una representació de personatges i llibres que tenen com a objectiu promocionar la lectura entre el públic de Palafrugell. L’artista Bruna Valls explicava durant la presentació, que “els éssers amb cap d’animal i cos humà – que podem trobar en el mural –  ens indiquen que la lectura ens transforma al potenciar la imaginació del text llegit i l’ampliació del coneixement”; els personatges de la Montse Català i l’Anna Grimal cerquen en la curiositat i el saber que proporcionen els llibres.

Així ens parla del mural la Montserrat Abril

Tres artistes de casa nostra ben consolidades

Les tres artistes, que en els darrers anys han fet diferents exposicions en l’espai expositiu de la Biblioteca, tenen una sòlida formació en conceptes i experiències plàstiques, i han realitzat exposicions en diverses ciutats d’Europa. També han participat de forma activa en la il·lustració de diferents obres i col·leccions de llibres del món editorial català i espanyol.

El mural es va inaugurar el passat dimecres 21 de juliol amb la presència de les tres artistes. L’activitat va acabar amb l’actuació de la cantant novell de Palafrugell Aida Blanco que amb el seu grup musical White Shadow va animar la tarda amb un repertori clàssic de cançons al pati de la Biblioteca. en Joan Solé, director de la Biblioteca, ens parla d’aquesta inauguració.

Joan Soler, director de la Biblioteca de Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *