Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell pinta quatre murals per la salut mental

Escrit per el 23 de Novembre de 2021

  • Es tracta d’una de les accions emmarcades en la campanya ‘I tu, com estàs?’ impulsada per la comissió de Salut Mental de l’Ajuntament de Palafrugell.
  • Aquests murals es troben a la plaça Can Bech, als instituts Frederic Martí Carreras i Prats de la Carrera i a la pista de bàsquet del carrer Ample.

La campanya ‘I tu, com estàs?’ impulsada per la comissió de Salut Mental de Palafrugell continua desenvolupant accions. La darrera iniciativa visible és que s’han pintat quatre murals per la salut mental en quatre punts del municipi. Unes il·lustracions que han anat a càrrec de quatre artistes palafrugellenques. Els lemes d’aquests murals han estat escollits per l’alumnat de l’Institut Frederic Martí, el Centre Prats de la Carrera i l’Escola Sant Jordi. A més, també hi han col·laborat diverses entitats de salut mental del municipi.

Amb l’objectiu de trencar estigmes envers la salut mental la comissió de Salut Mental de l‘àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell va impulsar la campanya ‘I tu, com estàs?’ Una campanya que, a més, està lligada amb La Marató de TV3 que es dedica a la salut mental.

Per acabar amb el tabú de socarrel, la campanya s’ha centrat, especialment en els joves. Així, s’han estat elaborant diversos tallers als centre escolars Frederic Martí, Prats de la Carrera i a l’escola Sant Jordi. Uns tallers impartits per la fundació TRESC com ens explicava la seva directora, Anna Maria Roca.

4 lemes escollits per l’alumnat

En aquesta línia, conjuntament amb aquests centres es va començar a treballar en la tria de lemes per pintar quatre murals. Els eslògans guanyadors han servit per acompanyar els murals pintats per Marta Bellvehí, Bruna Valls, Anna Grimal i Nirvana Jímenez. Així ens ho explica Sònia Martinoy, tècnica de Benestar Social.

A més, a l’alumnat que ha col·laborat amb les il·lustradores se’ls hi van donar les nocions bàsiques per pintar murals. Aquestes il·lustracions es poden veure a la plaça Can Bech, als instituts Frederic Martí Carreras i Prats de la Carrera i a la pista de bàsquet del carrer Ample.

Uns murals que també seran protagonistes del vídeo que s’enviarà a La Marató de TV3 del proper diumenge 19 de desembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).