Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


500 mascaretes diàries gràcies al voluntariat

Escrit per el 31 de Març de 2020

  • El mont-rasenc Sergi del Río, conjuntament amb la Cristina, la seva sòcia, van engegar aquesta iniciativa que ja suma més de 150 cosidores.

La crisi del coronavirus també està deixant aspectes positius. La solidaritat de les persones per fer front aquesta problemàtica és cada vegada més gran. També a casa nostra hi ha mostres d’aquesta solidaritat. Així, s’estan fent al voltant de 500 mascaretes diàries gràcies al voluntariat.

Des de Ràdio Palafrugell ens hem posat en contacte amb un dels impulsors, Sergi del Río, veí de Mont-ras. En Sergi i la Cristina socis d’una botiga de tatuatges de Calonge i Sant Antoni van començar aquesta iniciativa fa tres setmanes. Els inicis no van ser senzilles, ja que van haver d’anar a Rubí a buscar la tela per fer les primeres mascaretes.

Actualment, hi ha al voltant de 150 persones voluntàries que col·laboren cosint mascaretes i també fent les gestions per obtenir el material i repartir-lo. Són persones anònimes repartides per tota la comarca.

Gràcies a totes aquestes persones dissabte es van arribar a fer més de 600 mascaretes. Habitualment, segons explica en Sergi, es fan més de 500 mascaretes diàries gràcies al voluntariat. A més, cal destacar que es prenen totes les mesures higièniques per garantir la seva utilitat. En aquest sentit, del Río detalla els dos tipus de material que utilitzen.

Crida per manca de material

Així com, destaquen que tenen cosidores suficients, la principal mancança és que estan esgotant el material per poder fer noves remeses. En aquesta línia, a través de les xarxes socials coneixíem que ahir l’Ajuntament de Palafrugell va fer una donació perquè continuïn amb la seva tasca solidària.

No obstant aquest donatiu, en Sergi a Ràdio Palafrugell fa una crida per rebre més material. Us podeu posar en contacte amb ell a través de les xarxes socials. El trobareu a Facebook i Instagram com a “Sergi del Río Art Tattoo“.

És molt important poder tenir més matèries primeres i és que, com ressalta un dels impulsors de la iniciativa, tan punt donen el material a farmàcies, aquestes ja tenen les mascaretes emparaulades.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra amb Sergi del Río al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).