Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 1.000 mascaretes per als infants de Palafrugell

Escrit per el 27 d'Abril de 2020

  • El Moviment Solidari Calonge COVID19 va repartir les mascaretes per l’alumnat de primària de les escoles de Palafrugell.

Davant el fet que els nens i nenes menors de 14 anys ja poden sortir de casa durant una hora al dia, des del Moviment Solidari Calonge COVID19 fa setmanes que treballen per confeccionar mascaretes per als més petits. En aquest sentit, ahir van repartir més de 1.000 mascaretes per als infants de Palafrugell.

Mitjançant les AMPES de l’Escola Torres i Jonama, Vedruna i l’Escola Sant Jordi de Palafrugell durant el matí d’ahir van repartir mascaretes entre els infants del municipi. A més, els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja de Palafrugell també van col·laborar per garantir la seguretat del repartiment.

Aquest moviment solidari va néixer a Calonge com ens va explicar en Sergi del Rio unes setmanes enrere. Malgrat que en un primer moment es va posar la mirada en cosir mascaretes pels adults, la gran feina en xarxa ha fet possible aquesta acció. De fet, Laura Cama, del CDR Peix Fregit Palafrugell ja ens avançava que buscaven roba amb motius infantils per confeccionar aquestes mascaretes. De nou, ens hem posat en contacte amb la Laura, la qual fa balanç de la jornada d’ahir. A més, recorda que les mascaretes s’han hagut de confeccionar en molt poc temps.

En total, com ha explicat la Laura es van cosir 2.500 mascaretes infantils. No obstant això, es van repartir més de 1.000 mascaretes per als infants de Palafrugell. Malgrat que en d’altres municipis del Baix Empordà van ser els propis Ajuntaments els que van liderar el repartiment a Palafrugell no va poder ser així. La Laura Cama explica com van anar les converses amb el consistori palafrugellenc.

Objectiu: arribar a tots els infants de Palafrugell

Així, finalment van ser les AMPES de les escoles les que van haver de controlar que hi hagués una mascareta per cada nen i nena. Davant del poc temps de maniobra, finalment només 3 de les 6 escoles de Palafrugell es van poder sumar al repartiment.

Malgrat l’èxit de la jornada, des de l’organització lamenten, de moment, no haver arribat a tots els nens i nenes. Esperen, però, que també els infants de les escoles Carrilet, Barceló i Matas i Pi Verd puguin tenir la mascareta que han confeccionat.

Des de la delegació palafrugellenca del moviment, també van voler agrair la feina feta per totes les cosidores i talladores. Així com, també han tingut paraules d’agraïment per les bugaderies Niell i Palafrugell per haver desinfectat totes les mascaretes abans de repartir-les.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).