Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ricard Balil: “Abans era normal cantar a les cases, ara ha canviat”

Escrit per el 10 de Setembre de 2023

  • Dijous passat li van reconèixer la feina d’investigació en l’havanera que ha fet al llarg de la seva vida. Va ser en un acte al pati de la Biblioteca amb la Fundació Ernest Morató i l’actuació del grup d’havaneres Arjau.

Ricard Balil agraeix el reconeixement que li fan per la seva investigació en el sector de l’havanera. Dijous passat li van reconèixer la feina d’investigació que ha fet al llarg de la seva vida. Va ser en un acte al pati de la Biblioteca amb la Fundació Ernest Morató i l’actuació del grup d’havaneres Arjau.

El begurenc Ricard Balil explica als micròfons de Ràdio Palafrugell que els costums en cant de l’havanera han canviat en el temps. Al llarg de la seva trajectòria s’ha encarregat d’investigar i recopilar el material sonor, així com impulsar cantades d’havaneres, perquè no quedessin en l’oblit.

Afegeix que abans es cantava més en molts entorns, sigui en àpats familiars, a les fàbriques o entre amistats. Ara això ja s’ha perdut, segons Balil.

Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató, destaca que és molt important reconèixer la feina del llegat que han fet les generacions més grans en el món de l’havanera. Aquest mes d’agost van premiar-lo als Premis 2/4 a la Cantada d’havaneres de Begur.

La Fundació Ernest Morató va voler-li fer un reconeixement a la programació del Fem pati 2023! de la biblioteca. Aquest any també han organitzat altres activitats culturals com la celebració dels 25 anys del grup Borinquen o la presentació del grup Xicranda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).