Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató reconeix Jordi Turró i Ricard Balil

Escrit per el 10 d'Agost de 2023

  • Els reconeixements es faran a la 44a Cantada d’havaneres de Begur amb les actuacions dels grups Port Bo i Peix Fregit.

La Fundació Ernest Morató premia Jordi Turró i Ricard Balil en els Premis 2/4. Els reconeixements es faran a la 44a Cantada d’havaneres de Begur amb les actuacions dels grups Port Bo i Peix Fregit.

Els Premis 2/4 reconeixen els músics, compositors, grups, empreses i institucions públiques i privades que defensen l’havanera, sigui en el camp de la investigació, la divulgació, la composició o la interpretació.

Jordi Turró Anguila ha estat el gerent de la Fundació Ernest Morató i encarregat de la comunicació fins al 2022. És l’autor de llibres com Les barraques de pescadors a la Costa Brava i Quatre fotògrafs empordanesos, entre altres. L’historiador i arxiver va comissariar l’exposició itinerant A ritme 2/4, una aproximació al món de l’havanera. En parla Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató.

Ricard Balil Forgas ha investigat i recopilat material sobre l’havanera i el cant de taverna perquè no quedés en l’oblit. També, és un dels pioners del ressorgiment de l’havanera durant els anys cinquanta i seixanta. Va organitzar i intervenir en les primeres edicions de la Cantada de Calella de Palafrugell. És l’autor del llibre 50 Havaneres de 1979, que va completar el 1995 amb una nova aportació.

L’entrega dels setzens premis serà el dissabte, 12 d’agost a dos quarts d’onze de la nit a la plaça d’Esteva i Cruañas de Begur. Els reconeixements es faran a la mitja part de la 44a Cantada d’havaneres de Begur amb les actuacions dels palafrugellencs Port Bo i Peix Fregit, a part del tradicional cremat.

A més, tots els donatius que es facin durant la nit es destinaran íntegrament a la fundació #PelsValents i a l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu per a la investigació mèdica del càncer infantil.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).