Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recullen més d’una tona de residus al paratge de la Farena

Escrit per el 12 de Maig de 2021

  • Marc Heras, regidor de Medi Ambient, alerta que només es tracta d’una part dels residus que s’hi han acumulat durant anys.
  • L’acció s’emmarcava en el Let’s Clean Up 2021 i va estar coordinat per les àrees de Qualitat Urbana i Medi Ambient.

Una vintena de persones van participar dissabte passat en la jornada del Let’s Clean Up Palafrugell 2021. Enguany, com va explicar Sergi Travessa, l’acció posava el focus en el paratge de la Farena, un dels punts en els que s’havien detectat abocaments il·legals. En aquest sentit, es van recollir un total de 1.231 quilos de residus.

Pràcticament el 50% de residus recollits al paratge de la Farena es tractaven d’ampolles vidres, 600 quilos. Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell destaca que eren ampolles de licors, relacionades amb xefles i festes que es feien en les barraques del paratge.

Malgrat que des de l’àrea de Medi Ambient ja havien rebut la notificació d’aquests abocaments, el que s’hi van trobar va ser una gran sorpresa com reconeix el regidor palafrugellenc.

Per tant, tota la quantitat de residus que hi ha al paratge de la Farena ve d’anys enrere. En aquest sentit, Marc Heras, avança que per poder treure tots els residus acumulats s’haurà de fer servir maquinària.

Segons Heras, els més de 1.200 quilos recollits dissabte és una petita part de tot el que hi ha acumulat en aquest punt de Palafrugell.

Sensibilització amb el medi ambient

Aquest tipus de jornades tenen com a principal objectiu conscienciar a la societat del problema d’abocar residus al medi natural. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient reconeix que aquesta és la gran feina que han de fer.

A més, dels 600 quilos d’ampolles de vidres, també es van recollir 500 de plàstic i un centenar relacionats amb runa, ceràmica, voluminosos i ferralla. Tots aquests residus recollits, com en el cas del vidre, són provinents d’abocaments d’anys anteriors.

Aquesta activitat que va tenir les seves rèpliques a mig miler de poblacions catalanes, vol sensibilitzar sobre el problema dels abocaments incontrolats. Marc Heras, es mostra esperançat que l’acció del passat cap de setmana hagi contribuït a fer-ho possible.

L’acció, organitzada per les àrees de Qualitat Urbana i Medi Ambient de l’Ajuntament, va comptar amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).