Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recomanen a totes les embarassades que es vacunin contra la COVID

Escrit per el 9 d'Agost de 2021

  • Contactem amb el doctor “Chema” Marqueta, director de la Unitat d’Infància i Dona.
  • El doctor Marqueta assegura que el risc de patir la malaltia en dones embarassades, és molt més gran que el risc que es pot córrer per vacunar-se.

Després que l’Hospital de Palamós, dues setmanes enrere, passés la situació més crítica de tota la pandèmia, en els darrers dies també han detectat un augment d’infeccions entre les embarassades. Per això, des dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) recomanen a totes les embarassades que es vacunin contra la COVID. En aquest sentit, conversem amb el doctor “Chema” Marqueta, director de la Unitat d’Infància i Dona de l’Hospital de Palamós.

Inicialment, el doctor Marqueta llança un missatge molt clar a totes aquelles dones embarassades: “que es vacunin”. A més, assegura que existeix l’evidència que el risc de patir la malaltia embarassada, és molt més gran que el risc que es pot córrer per vacunar-se.

D’altra banda, també aprofita per recordar que la situació actual és encara més perillosa que la primera i segona onada de la pandèmia. Tot seguit, enumera el seguit de factors que han augmentat aquest risc.

Sobre la situació a la nostra comarca, quinze dies enrere a l’Hospital acumulaven entre un i dos resultats positius per COVID-19 en dones embarassades. En aquest punt de l’entrevista, el doctor “Chema” Marqueta explica com afecta la COVID-19 a les dones embarassades: amb perill de pneumònia, trombosi i d’hipertensió de l’embaràs.

“No s’ha demostrat que la vacuna pugui produir cap anomalia al fetus o a la mare. El seu efecte és el mateix que si no s’estigués embarassada. Per tant la recomanació és vacunar-se.”

“Chema” Marqueta, director de la unitat d’infància i dona.

“Mai s’ha dit que per la vacuna es pugui avortar”

A continuació, conversem sobre els missatges que es difonen entorn el perill de vacunar-se durant el primer trimestre de l’embaràs. En aquest sentit, el doctor afirma que les primeres 12 setmanes de gestació són les que més risc comporten, més enllà de la vacuna, amb qualsevol tipus de tractament.

Per últim, el SSIBE informa a totes les dones embarassades o que hagin donat a llum recentment que els dimecres a la tarda poden vacunar-se de Pfizer o Moderna en una àrea habilitada de l’Hospital. Tot i això, també ho poden fer a través dels punts de vacunació demanant hora.

Per concloure, adjuntem l’entrevista completa amb el doctor “Chema” Marqueta a l’enllaç de continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).