Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La setmana més crítica a l’Hospital de Palamós de tota la pandèmia

Escrit per el 3 d'Agost de 2021

  • Optimisme moderat als Serveis de Salut Integrats Baix Empordà després de la setmana més difícil que han viscut a l’Hospital de Palamós.
  • La doctora Anna Ribera fa balanç de la cinquena onada que va agafar desprevinguts als professionals de la salut.

La doctora Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) exposa que la setmana passada va ser la més crítica que van viure a l’Hospital de Palamós de tota la pandèmia. Les darreres dades de positius i d’ingressos, però els fan ser moderadament optimistes.

Segons les declaracions de Ribera, l’última onada els va agafar desprevinguts. Després d’unes setmanes complicades, però, les darreres dades els fan ser més optimistes. Així, tot apunta que el pitjor d’aquesta cinquena onada ja ha passat.

La setmana passada saltava l’alerta sobre la situació de l’Hospital de Palamós. En aquest sentit, informaven que es trobaven en una situació de col·lapse. La doctora Ribera explica que les urgències amb criteris d’ingrés més els pacients ingressats per COVID-19 van ser-ne els causants.

“El moment més crític que hem patit a l’Hospital de Palamós en tota la pandèmia”

Anna Ribera recorda que durant la primera onada de la pandèmia, la població es trobava confinada i conscienciada que no es podia anar a l’hospital. En aquest sentit, només els pacients per COVID-19 anaven a urgències. Ara, com exposa Ribera, la situació ha canviat.

D’altra banda, cal recordar que l’Hospital de Palamós no compta amb una UCI, sinó que té una unitat de semicrítics. En aquesta línia, la directora assistencial destaca que durant la darrera setmana s’han hagut de traslladar pacients a altres centres sanitaris de Catalunya.

Ningú pot abaixar la guàrdia

Finalment, la doctora Ribera aprofita per recordar que tenir la pauta completa de vacunació no significa no contagiar-se de COVID. Recorda que són diversos els professionals que han donat positiu tot i tenir les dues dosis de la vacuna. Per tot això, fa una crida a la ciutadania sobre la necessitat de no abaixar la guardia tot i comptar amb la pauta completa de vacunació.

Per concloure, disposeu de la conversa completa amb la directora assistencial del SSIBE Anna Ribera a continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).