Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recepció de les joguines de la campanya ‘Canelons solidaris’

Escrit per el 21 de Desembre de 2021

  • El xef Josep Maria Portas del restaurant Sa Cova de Platja d’Aro ha tornat a impulsar aquesta iniciativa.
  • Enguany s’han recollit més joguines i s’han elaborat 20.000 canelons per arribar a totes les famílies que ho necessiten.

Aquest matí a l’Institut Baix Empordà s’ha fet entrega de totes les joguines, de segona mà, recollides per a la campanya ‘Canelons solidaris’. Aquesta iniciativa és obra del xef Josep Maria Portas del restaurant Sa Cova. Enguany, en la recollida de joguines, hi han col·laborat els centres del Baix Empordà i Nou Palafrugell.

Tot i les dificultats que suposa atendre cada vegada més famílies, enguany s’ha tornat a impulsar aquesta campanya solidària. En aquesta sentit, Josep Maria Portas agraeix la col·laboració de totes les persones i empreses que han aportat el seu granet de sorra.

Tanmateix, Portas recorda que quan van començar aquesta iniciativa arribaven a unes 700 persones. Ara, però, aquesta xifra s’ha vist augmentada fins a les 14.000 persones.

Per tot això, a l’inici de la campanya d’enguany es van marcar la xifra d’elaborar 20.000 canelons solidaris, el doble del 2020. Un fet que té dues cares: d’una banda, que han d’arribar a més famílies, i de l’altra, que també reben més col·laboracions. Amb tot, el xef del Sa Cova de Platja d’Aro demana més implicació de la classe política i les administracions.

Algunes de les joguines que s’han recollit per la campanya ‘Canelons solidaris’

Joguines de segona mà en bon estat

La recollida de joguines de segona mà s’ha dut a terme gràcies als instituts Baix Empordà i Nou Palafrugell. Joan Borromeu i Mireia Pacreu expliquen com han treballat de forma conjunta per recaptar el màxim de joguines de segona mà possible.

La coordinació amb els dos centres ha estat gràcies a la integradora social de l’institut Baix Empordà, Marta Àlvarez. En aquest sentit, Àlvarez i Pacreu destaquen que totes les joguines han estat revisades per tal d’assegurar-se que es poden reutilitzar.

Tot i que no han pogut fer el recompte de totes les joguines recollides, asseguren que la xifra és molt superior a l’obtinguda l’any passat. A la recepció de joguines també hi ha assistit Marissa Grassot de Càritas Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).