Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recepció de les joguines de la campanya ‘Canelons solidaris’

Escrit per a 21 de Desembre de 2021

  • El xef Josep Maria Portas del restaurant Sa Cova de Platja d’Aro ha tornat a impulsar aquesta iniciativa.
  • Enguany s’han recollit més joguines i s’han elaborat 20.000 canelons per arribar a totes les famílies que ho necessiten.

Aquest matí a l’Institut Baix Empordà s’ha fet entrega de totes les joguines, de segona mà, recollides per a la campanya ‘Canelons solidaris’. Aquesta iniciativa és obra del xef Josep Maria Portas del restaurant Sa Cova. Enguany, en la recollida de joguines, hi han col·laborat els centres del Baix Empordà i Nou Palafrugell.

Tot i les dificultats que suposa atendre cada vegada més famílies, enguany s’ha tornat a impulsar aquesta campanya solidària. En aquesta sentit, Josep Maria Portas agraeix la col·laboració de totes les persones i empreses que han aportat el seu granet de sorra.

Tanmateix, Portas recorda que quan van començar aquesta iniciativa arribaven a unes 700 persones. Ara, però, aquesta xifra s’ha vist augmentada fins a les 14.000 persones.

Per tot això, a l’inici de la campanya d’enguany es van marcar la xifra d’elaborar 20.000 canelons solidaris, el doble del 2020. Un fet que té dues cares: d’una banda, que han d’arribar a més famílies, i de l’altra, que també reben més col·laboracions. Amb tot, el xef del Sa Cova de Platja d’Aro demana més implicació de la classe política i les administracions.

Algunes de les joguines que s’han recollit per la campanya ‘Canelons solidaris’

Joguines de segona mà en bon estat

La recollida de joguines de segona mà s’ha dut a terme gràcies als instituts Baix Empordà i Nou Palafrugell. Joan Borromeu i Mireia Pacreu expliquen com han treballat de forma conjunta per recaptar el màxim de joguines de segona mà possible.

La coordinació amb els dos centres ha estat gràcies a la integradora social de l’institut Baix Empordà, Marta Àlvarez. En aquest sentit, Àlvarez i Pacreu destaquen que totes les joguines han estat revisades per tal d’assegurar-se que es poden reutilitzar.

Tot i que no han pogut fer el recompte de totes les joguines recollides, asseguren que la xifra és molt superior a l’obtinguda l’any passat. A la recepció de joguines també hi ha assistit Marissa Grassot de Càritas Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *