Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentem la campanya Canelons Solidaris de la mà del cuiner Josep M. Portas

Escrit per a 23 de desembre de 2020

  • Conversem amb el xef del restaurant Sa Cova, Josep M. Portas.
  • Ens presenta la campanya, el seu funcionament i els seus orígens.
  • D’altra banda, també coneixem la campanya d’ajuda alimentaria del sector hostaler, amb la qual es poden beneficiar més de 5.000 famílies.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Com ja ens havia presentat la Marissa Grassot de Càritas Palafrugell, aquesta temporada de Nadal 2020 compta amb la col·laboració de la iniciativa Canelons Solidaris. Una iniciativa que consisteix en el repartiment de canelons de Nadal a totes les famílies vulnerables, en augment a causa de la crisi de la COVID-19. Així ens presenta la campanya el xef i propietari del restaurant Sa Cova, Josep M. Portas.

En Josep ens avança que ja fa aproximadament uns nou mesos, ell i diversos professionals del sector treballen per abastir amb àpats preparats a les famílies més vulnerables, amb l’objectiu que al voltant de 5.000 famílies no es quedin sense un plat de menjar a la taula.

D’altra banda, el xef del restaurant Sa Cova de Platja d’Aro ens convida a reflexionar sobre la importància de les coses. I afegeix que en la seva opinió, en l’actualitat hi ha més presa de consciència en la balança de consumisme o solidaritat.

Canelons solidaris arreu de Catalunya

Cada província arrenca la seva campanya per separat. En el cas d’en Josep i els seus companys, reparteixen per Girona i Barcelona.

Les televisions crec que han d’informar encara més de la realitat. I això s’esta disparant més.”

Josep Ma. Portas, del restaurant Sa Cova.

Un punt important són els orígens de la iniciativa. La idea és el resultat de quan en Josep va interactuar amb les famílies amb la intenció d’ajudar i col·laborar. A partir d’aquí, tal com ens explicava la Marissa, van llistar els nombres de famílies vulnerables amb necessitat alimentària i es van posar a treballar.

Altres projectes d’en Josep M. Portas

En relació amb la faceta solidària d’en Josep, aquest comparteix amb nosaltres que la necessitat d’ajudar va néixer de l’impacte que van suposar els seus viatges al Nepal i a l’Índia. “Em van ensenyar a ajudar“, i així va començar a mostrar la seva solidaritat amb el territori més proper.

Em bull la sang quan veig això. La riquesa viu a davant la pobresa, i no fem res. Entre tots, si hi anem posant un granet de sorra, podrem fer alguna cosa millor de tot plegat.

Josep M. Portas, del restaurant Sa Cova.

Així mateix, també participa en el recapte Cap nen sense joguina. Iniciativa que va sorgir de la mateixa visita a les famílies, on es va adonar que la gran majoria d’aquestes, tenen infants en les seves llars.

Finalment, fa menció a la sèrie de companys adjunts a la causa. Tot seguit, aprofita els nostres micròfons per realitzar una última crida a la col·laboració a la ciutadania. Recordar que podeu col·laborar amb la causa, portant la vostra joguina a l’aula gastronòmica de Vall-llobrega.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *