Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Què passa amb l’antic Museu del Suro?

Escrit per a 31 d'Octubre de 2019

  • Fa un any que les obres haurien d’haver acabat, però encara semblen lluny de finalitzar.
  • Lluís Ros explica en quin punt es troba aquest equipament situat al carrer de la Tarongeta.

A principis del 2017 l’Ajuntament de Palafrugell i ACTUA, l’Associació d’usuaris i amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell posaven fil a l’agulla per reconvertir l’antiga escola d’Arts i Oficis en un nou espai municipal d’arts escèniques. Pràcticament 3 anys després, però, què passa amb l’antic Museu del Suro?

Si es fa una mirada enrere, s’ha d’explicar que la renúncia de les dues primeres empreses del procés d’adjudicació, va fer endarrerir l’inici de les obres. Finalment, la tercera constructora, COMSA a finals de juny del 2018 va començar la reforma integral de l’espai. Aquestes obres formaven part de les IFS, Inversions Financerament Sostenibles. Així, les reformes havien de finalitzar abans que acabés el passat 2018. Això, però, Lluís Ros en el darrer trimestre de l’any passat ja va explicar que no seria així.

Lluís Ros a Ràdio Palafrugell el novembre del 2018

Malgrat això, un any després la fi de la reforma encara sembla llunyana. En aquest sentit, el regidor d’Obra Pública ha mostrat a Ràdio Palafrugell el descontent del govern per la situació actual.

Què passa amb l'antic Museu del Suro
Entrada i façana principal de l’antic Museu del Suro

Reunió amb la gerència COMSA

Per Ros el ritme lent de la constructora es deu, segurament, per un tema econòmic. No obstant això, Lluís Ros s’ha mostrat contundent remarcant que en cap cas des del consistori permetran que es rebaixin les qualitats dels materials.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Palafrugell s’ha programat una reunió amb el gerent de l’empresa per demanar explicacions. Ros ha recordat que el fet que les obres es vagin endarrerint també els perjudica a ells.

Inicialment, es va explicar que les obres tenien un cost de gairebé 900.000 euros. La reforma inclou la rehabilitació de l’edifici, restauració d’elements interiors i exteriors, i la divisió de l’espai per fer-hi les sales de l’Espai d’Arts Escèniques.

D’altra banda, Ros ha explicat que aquest no només serà un equipament per a l’Aula de Teatre. A més, també està previst que l’utilitzen altres entitats i, fins i tot, s’hi pugui traslladar una àrea de l’Ajuntament.

Així doncs, esperem haver posat una mica més de llum sobre què passa amb l’antic Museu del Suro i les obres que fa més d’un any van començar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *