Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Principi d’acord en la polèmica del Mercat de Palafrugell

Escrit per el 20 de Gener de 2022

  • L’Associació del Mercat, Oohx!gen i l’Ajuntament acorden seguir col·laborant i treballant per millorar l’accessibilitat al Mercat i a la zona comercial del municipi.
  • L’Ajuntament vol que el Mercat segueixi sent un punt de referència, garantint l’activitat econòmica i que tingui una accessibilitat adequada com a pol d’atracció comercial.

Els representants de l’Associació del Mercat, Oohx!gen i l’equip de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell han arribat a un acord de col·laboració per seguir treballant en la millora de l’accessibilitat al centre comercial de la vila.

Després d’una reunió a tres a bandes s’entén que cal pacificar i embellir els carrers més propers del centre. S’ha de restringir l’accés de vehicles als estrictament necessaris, de manera que els carrers siguin més amables pels veïns i visitants. Així, l’Ajuntament de Palafrugell té clar que el Mercat és un dels actius més importants del poble i treballarà per tal que segueixi sent un referent a nivell de la comarca i ofereixi una accessibilitat adequada com a pol d’atracció comercial.

Actuacions al centre comercial de la vila

Així doncs, amb les converses mantingudes el passat divendres es varen precisar diferents actuacions enfocades a aquesta accessibilitat a la zona centre del municipi. Aquestes passarien per l’aprofitament de l’aparcament de Can Mario, a pocs metres del mercat. A causa de la seva baixa ocupació, es permet explorar moltes més fórmules d’aprofitament. També per la millor rotació de l’aparcament del Casal i l’exploració de les possibilitats, si són avalades per informes tècnics, de la plaça Ermengarda.

Al mateix temps, es va acordar que setmanalment es farà una reunió entre les tres parts per consensuar les diferents actuacions que siguin necessàries durant l’execució de l’obra.

També es va parlar d’explorar possibles solucions a l’aparcament on hi havia l’establiment de l’antic Caprabo, situat a uns 100 metres del mercat. No descartant, per part de l’Associació del Mercat, el possible interès d’explotació comercial de la planta baixa, l’antic supermercat, per part d’operadors de l’actual mercat diari. En el transcurs d’aquesta setmana, els operadors del mercat diari rebran tiquets gratuïts i de descompte per oferir als seus clients. Així, els clients podran accedir a l’aparcament situat sota la plaça de Can Mario.

Al programa matinal de Ràdio Palafrugell n’hem parlat amb el regidor de Mobilitat, Pau Lladó.

Conversa al matinal de Ràdio Palafrugell amb en Pau Lladó, regidor de Mobilitat

Susanna Casademont, en nom d’Oohx!gen, ens fa també una valoració de la trobada. Ens comenta el possible informe tècnic de la Plaça Ermengarda, el pàrquing de Can Mario, les futures reunions setmanals i les solucions ràpides que es demanen a la falta d’aparcament proper al Mercat.

Jordi Rubau, en representació de l‘Associació del Mercat, no es mostra tant optimista, i segueixen mostrant-se preocupats davant aquesta situació. Manifesten que la reunió no va ser, al seu entendre, prou satisfactòria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).