Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Primera passa per ampliar el CAP de Palafrugell

Escrit per el 5 de Novembre de 2019

  • Ara començarà el procés d’expropiació i si no s’arriba a cap acord amb el propietari del terreny, el preu el dictaminarà el Jurat d’Expropiació

El passat dimarts durant la celebració del Ple de l’Ajuntament de Palafrugell es va aprovar, per unanimitat la modificació  puntual número 8 del POUM del municipi per a l’ordenació dels terrenys dels carrers Àngel Guimerà, Sant Ramon i  passeig Migdia contemplant  la dotació d’un equipament comunitari públic per a l’amplicació del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell. Així doncs, es va formalitzar la primera passa per ampliar el CAP.

Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar els detalls de com s’havia arribat fins aquí. D’una banda, primer Palahí recorda que aquesta acció és fruit d’una necessitat que té el servei. Així doncs, primer es van buscar altres fórmules com construir un segon CAP o edificar una nova planta a l’actual edifici. Aquestes propostes, però, no van satisfer al Departament de Salut que apostava per ampliar l’actual edifici a través de la compra d’uns terrenys annexos. Aquest espai, però pertany a un particular que veient la necessitat de l’Ajuntament es va voler aprofitar inflant molt el preu. Un sobrepeu que el consistori no vol assumir per abusiu.

Preu just i torn del Departament

Fent aquesta modificació l’Ajuntament ha volgut doncs, que sigui un tercer el que posi el preu que ha de tenir aquest terreny. Així, si consistori i propietari no arriben a cap acord sobre el preu de compra venda, aquest el posarà el Jurat d’Expropiació. La valoració que en faci el jurat serà la que haurà d’assumir l’Ajuntament. Aquesta mesura que es va aprovar dimarts passat és la darrera a la que volia arribar el govern.

El PSC de Palafrugell a favor

Tot aquest procés, però, no serà pas curt ja que el propietari podrà interposar recursos. A més, quan els terrenys siguin públics serà el torn del Departament que podrà començar a ampliar l’ambulatori. Així doncs, aquestes obres no seran competència del consistori. Per tant, no es pot saber en quins terminis Salut començaria a tirar endavant aquest projecte.

D’altra banda, com hem dit tots els grups municipals hi van votar a favor. El PSC de Palafrugell havia estat un dels grups que durant mesos instava al govern a moure fitxa. En aquest sentit, la regidora Margarita Mauri a Ràdio Palafrugell ha recordat que ampliar el servei era una de les prioritats del PSC.

Com el govern, des del PSC apostaven per una altra fórmula, com fer un altre ambulatori en un lloc diferent. No obstant això, es mostren satisfets amb la decisió presa per l’equip de govern.

No obstant això, Mauri sí que ha admès que des del grup socialista haguessin intentat negociar més amb el propietari del terreny. Ara el procés d’expropiació es pot allargar per sobre dels 9 mesos. Malgrat això, l’aprovació unànime que es va fer la setmana passada, és una primera passa, i molt important, per ampliar el CAP de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).