Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El govern palafrugellenc “congela” l’IBI pel 2020

Escrit per el 30 d'Octubre de 2019

  • Després de la puja del 2,5% de l’any passat, aquest any els i les palafrugellenques no veuran modificat l’impost sobre els béns immobles

Olga Palahí, regidora d’Hisenda, es va estrenar com a membre de l’equip de govern explicant les ordenances fiscals de Palafrugell del 2020. En aquest sentit, el més destacat és que el govern congela l’IBI pel 2020. No obstant això, cal recordar que l’any passat aquest impost sí que es va veure incrementat com va recordar l’oposició.

Ahir dimarts es va celebrar la sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell corresponent al mes d’octubre. Aquesta va començar amb un sentit minut de silenci en record de la figura de Miquel Puig, exregidor del consistori fins el passat mes de setembre. Així recordava Josep Piferrer, alcalde palafrugellenc a Puig.

D’altra banda, un dels punts que més interès va generar va ser el corresponent a la proposta aprovació provisional ordenances fiscals de Palafrugell exercici 2020. Olga Palahí, regidora que va agafar el relleu de Marc Sala el mes passat, com a responsable d’Hisenda va ser l’encarregada de detallar els principals canvis.

Així doncs, el fet més rellevant és que el govern palafrugellenc congela l’IBI pel 2020. Segons l’alcalde Piferrer, les ordenances presentades compleixen una de les promeses: no pujar l’IBI.

Descontent entre l’oposició

Per la seva banda, l’oposició es va mostrar descontenta amb les ordenances presentades per a l’any vinent. Així, des del grup de Ciutadans, Joan Farré va lamentar que després del “Catastrazo” de l’any passat, l’IBI no s’hagi rebaixat.

D’altra banda, el principal grup a l’oposició, el PSC va votar en bloc en contra de la proposta del govern. Juli Fernández justificava el vot negatiu per coherència amb el que van votar l’any passat. A més, lamentava la manca de propostes de caire polític en les ordenances fiscals 2020.

A més a més, des del PSC també es va posar el focus en les bonificacions. En aquest sentit, Fernández destacava que no s’havia treballat per incrementar -ne cap per incentivar l’activitat econòmica.

Josep Piferrer, però, va traslladar que no creuen necessari incrementar les bonificacions. Així, va destacar que aposten més per donar-les a conèixer entre la ciutadania per tal que se’n puguin beneficiar.

Així doncs, les ordenances fiscals de Palafrugell per a l’any 2020 es van aprovar amb els 12 vots a favor de l’equip de govern (ERC, SGdP i JXCat). En contra hi van votar el regidor de Ciutadans, i els 6 que ahir hi havia del PSC.

Cal destacar que Alfons Rius, que agafa el relleu de Puig com a portaveu de Palafrugell en Comú encara no va poder exercir com a regidor a l’espera que arribi la documentació de la Junta Electoral Central.

Podeu trobar tota la sessió plenària del mes d’octubre a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).