Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pressupost de Palafrugell 2022 per valor de 41 milions d’euros

Escrit per el 29 de Novembre de 2021

  • Es tracta d’una xifra similar a la del 2021 que es veu incrementada per les despeses de personal.
  • Les àrees municipals que més augmenten la seva despesa corrent són les vinculades amb serveis a les persones i a l’activitat econòmica
  • Juli Fernández considera que “és un pressupost de continuïtat negativa”.

Demà tindrà lloc una doble sessió plenària a l’Ajuntament de Palafrugell. D’una banda, l’ordinari i un cop finalitzat aquest, un d’extraordinari en relació al pressupost del 2022. En aquest sentit, l’equip de Govern presentarà un proposta de Pressupost Municipal de Palafrugell per a l’exercici 2022, per un import global consolidat de 41.690.097 euros.

Des de l’Ajuntament destaquen que les àrees municipals que més augmenten la seva despesa corrent respecte l’any anterior són les vinculades amb serveis a les persones i a l’activitat econòmica com és l’Institut de Promoció Econòmica, Educació, Qualitat Urbana, Benestar Social, Seguretat Ciutadana i Comunicació.

L’objectiu principal d’aquest pressupost és pal·liar, en la mesura possible, els efectes econòmics que ha provocat la crisi sanitària al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques i, per això, és fonamental potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població. 

Un pressupostos de continuïtat negativa

Per la seva banda, Juli Fernández, cap de l’oposició considera que el pressupost 2022 continua sense solucionar el problemes reals de la gent. Així, considera que són de continuïtat negativa.

Pel que fa referència a les inversions, es presenta un import inferior al 2021, amb un import que supera els 2 milions i mig d’euro. Aquest descens s’explica per la modificació que ha fet el Govern Central amb les plusvàlues que ha fet disminuir els ingressos municipals. En aquest sentit, Juli Fernández recorda que la fórmula per contrarestar aquesta pèrdua d’ingressos va ser molt criticada per l’actual govern: a través de la recaptació de les multes.

Per la seva banda, des del Govern destaquen que moltes inversions s’han avançat a través del romanent de tresoreria. A més, pel 2022 posen el focus el nou projecte d’Enoteca del Museu del Suro, amb 218.000 euros; la reforma del Passeig de La Torre a Calella de Palafrugell, amb 190.000 euros; i l’execució del Parc Territorial que s’ubicarà en els terrenys adjacents a l’avinguda Espanya, amb 150.000 euros. 

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “el pressupost que presentem aconsegueix el seu objectiu, que passa per planificar l’activitat econòmica municipal mentre afronta les conseqüències que la crisi sanitària està produint al nostre municipi sense deixar de banda la prestació dels serveis públics locals cap als ciutadans. I tot això malgrat la reducció dels ingressos derivat dels canvis en l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).