Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell invertirà 10 milions d’euros provinents del romanent

Escrit per el 18 de Març de 2021

  • El Pla local de mesures econòmiques consta de 5 objectius prioritaris: transformació digital, ecològica i de mobilitat, foment de l’economia i cohesió social.

Avui en un ple extraordinari, l’Ajuntament de Palafrugell aprovarà la inversió de 10 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria. Així, ho han avançat en roda de premsa l’equip de govern i el portaveu de Palafrugell en Comú Podem, Alfons Rius. Bona part d’aquest romanent estarà enfocat en fer front als efectes que ha tingut la COVID a la societat palafrugellenca.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “amb aquest pla incidirem en tres factors que considerem fonamentals. Les ajudes cap a totes aquelles persones en situació de vulnerabilitat, una empenta als sectors econòmics que més han patit la crisi de la pandèmia i finalment una important inversió pública”.

D’altra banda, el batlle palafrugellenc ha detallat que el pla consta de 5 objectius prioritaris. D’una banda, la transformació digital, ecològica i de mobilitat i, de l’altra, el foment de l’economia i cohesió social.

Més de 5 milions per benestar social i foment de l’economia

Més de la meitat de l’import del romanent anirà destinat a temes relacionats amb benestar social i per fomentar l’economia. En aquest sentit, el primer tinent alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, remarca que les ajudes socials se centraran en la infància i en habitatge.

En aquesta línia, Josep Piferrer apunta que en relació a l’habitatge el consistori apostarà per la compra d’habitatge social i en treballar amb la cooperativa Sostre Cívic.

Per la seva banda, al foment de l’economia es destinaran 1,7 milions d’euros. D’aquests hi haurà una part d’ajuts pel sector comercial i per innovar en productes turístics.

Mobilitat i Avinguda Espanya

La següent inversió, més de 2,5 milions d’euros, es destinaran a la millora de la mobilitat. Piferrer, apunta que es fomentarà l’ús de la bicicleta i també per executar la primera fase del desdoblament de l’Avinguda Espanya.

En aquest apartat de la mobilitat també es destinarà una part de la inversió en impulsar l’Smart City i la supressió de les barreres arquitectòniques.

Alfons Rius, portaveu de Palafrugell en Comú Podem, Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Marc Heras, regidor de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)

Medi ambient i transformació tecnològica

Els cinc eixos estratègics inclou afavorir la transformació ecològica del municipi i accelerar la transformació digital de l’administració. En aquest sentit, Marc Heras, regidor de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació i Comunicació ha detallat que una part d’aquest romanent es destinarà a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals. Així, el proper equipament en el que s’hi posaran, serà el Museu del Suro amb una inversió de 160.000 euros.

A més, també hi haurà una part per desenvolupar un parc agroforestal a les zones rurals del municipi. Així, segons Marc Heras, es posa en valor el sector primari de la comarca.

Per últim, respecte la transformació digital, el pla contempla el desplegament de la fibra òptica i l’increment de tràmits electrònics amb la ciutadania a fer a través de la carpeta ciutadana electrònica s’inclouen dins les accions previstes.

Recolzament dels Comuns

En aquesta roda de premsa, a més, de Josep Piferrer, Joan Vigas i Marc Heras, membres de l’equip de govern, també hi ha hagut la presència del portaveu dels Comuns, Alfons Rius. En aquest sentit, la seva presència es justifica pel fet del recolzament que Rius donarà a aquest pla en el ple d’aquest vespre. El portaveu de Palafrugell en Comú Podem, però ha apuntat que continuaran fent propostes per continuar amb aquest recolzament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).