Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pressupost 2020 de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per a 27 de Novembre de 2019

  • En total el pressupost ascendeix a 37.982.127€
  • Destaquen les inversions i també la crescuda del 8% del capítol 1 destinada a les retribucions del personal.

L’equip de Govern ha presentat el pressupost 2020 de l’Ajuntament de Palafrugell. En total aquest ascendeix a 37.982.127 euros, un 4,1% més respecte el 2018. Aquest pressupost inclou l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica IPEP, el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. Així, demà dijous 28 de novembre a les 19h tindrà lloc el plenari extraordinari per aprovar-lo.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha volgut remarcar que aquests pressupostos se centren en 2 punt principals. Les inversions i la creació de la nova àrea de Via Pública.

En aquesta presentació, Piferrer també ha aprofitat per parlar de la relació de llocs de treballa aprovada en el ple del novembre. Així, ha volgut remarcar que bona part de l’increment del capítol 1 corresponent a aquest fet.

D’altra banda, la principal inversió per a l’exercici 2020 es destinarà a donar un nou impuls al Museu del Suro amb la creació de la seva museografia, on s’hi destinen més de mig milió d’euros, en concret 664.210 euros. Cal destacar que aquesta inversió compta amb l’impuls del programa operatiu del fons FEDER dins els programes sobre les línies de patrimoni. Josep Salvatella, regidor del Museu del Suro recorda que en aquest 2020 es durà a terme la primera fase.

Desdoblament de l’avinguda Espanya per fases

Per la seva banda, el Govern Municipal vol fer incís en la necessitat del desdoblament de l’Avinguda Espanya. Joan Vigas ha detallat que és una reforma de gran envergadura, valorada en més de 3 milions d’euros. Unes obres que estaran marcades per les IFS, les Inversions Financerament Sostenibles.

Per aquest motiu es treballarà al llarg d’aquest any 2020 per tal d’enllestir el projecte urbanístic. El fet de dependre de les IFS i de l’envergadura de les obres, farà que aquesta s’hagi d’executar per fases. Així ho ha detallat Josep Piferrer.

Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell i Josep Salvatella 3r tinent d’alcalde durant la presentació dels pressupost 2020.

Paral·lelament, cal destacar que el pressupost d’inversions d’enguany pretén destinar una part important a les millores urbanes, així l’execució de les obres del carrer Constància tindran una aportació de 160.000 euros i les del carrer Ciceró 94.500 euros. I es comptarà amb una partida de 205.000 euros destinats a millores urbanes amb l’objectiu d’anar arreglant aquells espais i carrers que es troben més deteriorats.

Així, avui l’equip de govern ha presentat el pressupost 2020 de l’Ajuntament de Palafrugell. Uns pressupostos que seran aprovats demà durant el ple extaordinari. Us explicarem en aquest portal web les reaccions de l’oposició.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *